Η Valentina Sampaio γράφει ιστορία ως το πρώτο τρανς μοντέλο του Sports Illustrated

Η Valentina Sampaio γράφει ιστορία ως το πρώτο τρανς μοντέλο του Sports Illustrated
Η Valentina Sampaio SHUTTERSTOCK

Η Βραζιλιάνα Valentina Sampaio ήταν επίσης η πρώτη transgender γυναίκα που δούλεψε για τη Victoria Secret και φιλοξενήθηκε σε εξώφυλλο της Vogue.

Για πρώτη φορά στα 56 χρόνια του Sports Illustrated, τις σελίδες του περιοδικού κοσμεί μια τρανς γυναίκα. Η Valentina Sampaio.

Το μοντέλο από τη Βραζιλία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία που της δόθηκε ενώ επαίνεσε την απόφαση του περιοδικού να “φιλοξενήσει” διαφορετικές γυναίκες με έναν δημιουργικό και αξιοπρεπή τρόπο.

Το 2019, η Valentina έγινε το πρώτο ανοιχτά τρανς μοντέλο που εργάστηκε για τη Victoria Secret ενώ το 2017 το εξώφυλλό της στην Vogue αποτέλεσε μια ακόμα καινοτομία.

Η Shampaio γεννήθηκε σε ένα χωριό της Βόρειας Βραζιλίας. Όπως εξηγεί, το γεγονός πως είναι τρανς της έκλεισε πολλές πόρτες, τόσο σε διαπροσωπικές σχέσεις όσο και στον τομέα της εργασίας.

Στη Βραζιλία το 2019 έλαβαν χώρα 130 δολοφονίες transgender ατόμων, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η Sampaio παλεύει συνεχώς για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας: “Κάθε προσωπική μου επιτυχία είναι ένα βήμα μπροστά για ολόκληρη την κοινότητα. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να σπάω το κατεστημένο ώστε να μπορέσω κάποια μέρα να φτιάξω ένα πιο εύκολο μονοπάτι για τους άλλους. Είμαστε εδώ και πάντα θα είμαστε“, ανέφερε.

Το καλοκαιρινό τεύχος με μαγιό του Sports Illustrated αποτελεί θεσμό στο χώρο του μόντελινγκ. Η ειδική έκδοση έχει αναδείξει μοντέλα όπως η Heidi Klum, η Tyra Banks και η Ashley Graham.

Η επιλογή της Shampaio έγινε από την αρχισυντάκτρια του περιοδικού Mj Day. Σκοπός της είναι να αναδεικνύονται γυναίκες με προσωπικότητα, όπως εξήγησε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version