Κάτια Δανδουλάκη: Η απάντηση στον Χρήστο Πολίτη για τα "3 εκατ. και τους όρους της" στην "Λάμψη"

Η Κάτια Δανδουλάκη
Η Κάτια Δανδουλάκη PAPADAKISPRESS

Η Κάτια Δανδουλάκη θέλησε να πει τη δική της "αλήθεια", απαντώντας στα όσα δήλωσε στο Magazine ο Χρήστος Πολίτης για την περίοδο της "Λάμψης".

Καλεσμένη στο "Πρωινό μας", με τη Φαίη Σκορδά, ήταν το πρωί της Δευτέρας, η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία απάντησε στα όσα δήλωσε ο Χρήστος Πολίτης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Magazine και τον Θεοδόση Μίχο, σχετικά με την περίοδο όπου πρωταγωνιστούσαν μαζί στην "Λάμψη" του Νίκου Φώσκολου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χρήστος Πολίτης αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στη σειρά, τονίζοντας πως ο ίδιος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Νίκο Φώσκολο. Ο ίδιος μίλησε για την Κάτια Δανδουλάκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως η ηθοποιός είχε βάλει όρους για τους τίτλους και για τα χρήματα που έπαιρνε.

ADVERTISING

«Μπορεί να μην έβγαινα πολύ έξω, αλλά το καταλάβαινα από τις αντιδράσεις του κόσμου. Παίρναμε το σενάριο το βράδυ και γυρίζαμε την επομένη. Κάθε πρωινό μου ήταν τραγικό. Έβριζα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μ...ς έγραφαν. Εγώ και η Δανδουλάκη είχαμε δικαίωμα να διορθώνουμε το κείμενο. Εκείνη ερχόταν στο γύρισμα και το κείμενο της ήταν όλο γεμάτο blanco. Εγώ από την αρχή είπα ότι δεν θα αλλάξω ούτε ένα “και”. Είμαι ηθοποιός, όχι σεναριογράφος, δεν θα κάνω και αυτή τη δουλειά. Ο αγώνας μου λοιπόν ήταν να κάνω ό,τι μπορούσα για αυτό το ρόλο», είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Κάτια Δανδουλάκη: Η απάντηση στον Χρήστο Πολίτη για τα

Μιλώντας για τα χρήματα που έβγαλαν οι ηθοποιοί από τη "Λάμψη", ο Χρήστος Πολίτης παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είχε βγάλει αρκετά, ωστόσο είπε ότι η Κάτια Δανδουλάκη είχε βάλει όρους για τους τίτλους και για τα χρήματα που έπαιρνε.

«Προφανώς το έκανα για τα λεφτά. Δεν είχα μία γιατί τα είχα ρίξει όλα στο Απλό Θέατρο που τότε ήταν πίσω από το Πάντειο, όπου ανέβαζα ποιοτικά έργα. Έφτασα όμως να παίρνω από τη μάνα μου χρήματα για τσιγάρα και βενζίνη. Και υποτίθεται ότι ήμουν γνωστός πρωταγωνιστής. Αποφασίζω λοιπόν να κάνω τη “Λάμψη”. Χρήστο, παραπάνω από 1.100.000 δρχ δεν μπορούμε να σου δώσουμε, μου λένε. Μάλλον με δουλεύουν, σκέφτηκα, όταν άκουσα το ποσό. Ήταν αστρονομικό για μένα. Δηλαδή αν μου έλεγαν 100.000 το μήνα πάλι θα μου φαίνονταν πολλά. Πόσο παίρνει η Δανδουλάκη; τους ρωτάω. Λίγο παραπάνω από σένα, μου λένε. Καλά λέω, ας της κάνουμε τη χάρη, γιατί μέχρι τώρα ό,τι έχουμε κάνει μαζί, είμαι πρώτο όνομα εγώ. Έλα όμως που σύντομα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη δεν παίρνει 50.000 παραπάνω, αλλά συνολικά 2.000.000 και βάλε. Με απειλή παραίτησης με πάνε στο 1,5 εκατομμύριο. Αλλά αργότερα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη παίρνει 3.000.000 τελικά.

Η «Λάμψη» εν τω μεταξύ είχε τεράστια επιτυχία, τα έσοδα του ΑΝΤ1 ήταν τρομακτικά. Ήμουν δηλαδή ριγμένος, όχι όμως μόνο οικονομικά. Εξαρχής η Δανδουλάκη είχε θέσει όρο να είναι στους τίτλους: «Η Λάμψη με την Κάτια Δανδουλάκη». Ήθελε να μπει πρώτο όνομα. Άντε, λέω εγώ, ας μπει μετά “και ο Χρήστος Πολίτης”. Όχι, μου λένε, δεν θέλει κανένα πλάι της. Κι εγώ πού πάω; ρωτάω», σχολίασε ο Χρήστος Πολίτης.

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του σχολίασε ότι η «Λάμψη» δεν είχε για εκείνον κανένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, ενώ για τον Νίκο Φώσκολο τόνισε ότι «δεν τον γούσταρε ποτέ».

Σήμερα, η Κάτια Δανδουλάκη θέλησε να πει τη δική της "αλήθεια" και να απαντήσει στον Χρήστο Πολίτη, υποστηρίζοντας πως "και να την βασανίσουν" δεν έχει να θυμηθεί "τίποτα αρνητικό από τον Χρήστο Πολίτη", αλλά και γενικότερα από την περίοδο της σειράς.

«Όταν μιλάω και αποφασίζω να πω κάτι, θα πω μόνο την αλήθεια. Αν δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, δεν θα πω τίποτα απολύτως. Πίστεψέ με και να με βασανίσεις αυτή τη στιγμή, δεν έχω τίποτα αρνητικό να θυμηθώ από τον Χρήστο. Τον αγαπάω πάρα πολύ, τον πονάω πολύ, περάσαμε μαζί τόσο υπέροχα χρόνια. Στην Λάμψη περνούσαμε υπέροχα -δύσκολα γιατί ήταν απαιτητικό, είχαμε να μαθαίνουμε πολλά γιατί ήταν καθημερινό. Θέλω να σου πω ότι ο Χρήστος μου είναι πάντα ο Χρήστος μου και στεναχωριέμαι από κάτι μονάχα… Όταν περνούν τα χρόνια, αν μέσα σου στοιβάζεται μόνο λύπη και αρνητισμός, γυρίζει πίσω σε εσένα και αυτό σου καταστρέφει τη ζωή. Εγώ θέλω να είναι γερός. Από όλα αυτά που μου λέτε δεν έχει συμβεί τίποτα», ανέφερε στη συνέχεια η Κάτια Δανδουλάκη.

«Τα χρήματα είναι κάτι που δεν μου περνάει καν από το μυαλό. Είναι κάτι που δεν μπήξε ποτέ ανάμεσά μας. Όταν μεγαλώνουμε, κάποιοι άνθρωποι -πιθανόν να έχει πέσει σε αυτή την περίπτωση ο Χρήστος Πολίτης, στεναχωριέμαι για αυτό- κρατάνε, τους βασανίζουν τα αρνητικά της ζωής. Αυτό τους κάνει η ζωή να τους ανταποδίδει σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια μόνο αρνητικά. Δεν το κάνω ποτέ. Εμένα η ψυχή μου είναι θησαυροφυλάκιο μόνο για τις χαρές και για τους πόνους τους μεγάλους που έχω περάσει. Συγκεκριμένα δεν είχα καμία λύπη από τον Χρήστο. Θέλω να του στείλω όσο φως έχει η ψυχή μου και του το στέλνω, την αγάπη που του έχω και όλα τα άλλα είναι έξω από τη δική μου αντίληψη», τόνισε η Κάτια Δανδουλάκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καλλιτέχνες, Σειρές, Θέατρο
SHARE:

24Media Network