Κρομμύδας: Έχει παραγίνει αυτός ο θρήνος για τις φωτιές στα social media

Κρομμύδας: Έχει παραγίνει αυτός ο θρήνος για τις φωτιές στα social media
Ο ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας καλεσμένος της εκπομπής "Καλοκαίρι μαζί στις 10" στον ΑΝΤ1 ΑΝΤ1

Ο ηθοποιός που έζησε τον κίνδυνο της φωτιάς στο σπίτι του στον Κάλαμο, μιλά για την υπερβολή με την οποία αντιμετωπίζεται κατά τη γνώμη του το θέμα της καταστροφής αυτής στο facebook και αλλού.

Στο σπίτι του στον Κάλαμο βρισκόταν ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, όταν ξέσπασε η φωτιά στη Ραφήνα που σάρωσε το Μάτι και προκάλεσε την τραγωδία που βιώνουμε όλοι την τελευταία εβδομάδα. Αν και έζησε και ο ίδιος ώρες αγωνίας, με τη φωτιά να φτάνει λίγα μέτρα από την πόρτα του, μιλώντας στην εκπομπή “Καλοκαίρι μαζί στις 10” εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο που αντιδρούν ορισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Αυτό που βλέπω είναι ότι έχει παραγίνει το κακό, αυτός ο θρήνος ο υπερβολικός. Νιώθω καμιά φορά, ότι δεν θέλουμε να προχωρήσουμε” σχολιάζει για τις αντιδράσεις στο Facebook και αλλού, σημειώνοντας ωστόσο πως βρισκόμαστε ακόμη πολύ κοντά χρονικά στα γεγονότα. Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά πως όλος αυτός ο θρήνος στα social media θα πρέπει να έχει και ένα ένα όριο, ειδικά για όσους έχουν παιδιά

“Εμείς κλείσαμε την τηλεόραση πια. Ειδικά όταν έχουμε παιδιά μέσα στο σπίτι, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί” είπε και πρόσθεσε: “Την πρώτη βραδιά επιλέξαμε να φύγουμε από το σπίτι επειδή δεν είχε ρεύμα. Αλλά δεν είπαμε στην κόρη μας ότι φύγαμε επειδή φοβόμασταν την φωτιά” εξήγησε περιγράφοντας πως επέστρεψαν στο σπίτι για να μην εντυπωθεί στο παιδί τους αυτός ο φόβος.

Δείτε το βίντεο:

Για τον τρόπο που θα ήταν χρήσιμο να προσεγγίσουν οι γονείς το παιδί τους σε ανάλογες περιπτώσεις μίλησε στο Ladylike, ο Ψυχολογος – Ψυχοθεραπευτής, Χρήστος Κοροβίλας. Οι εικόνες της φωτιάς, στην εποχή της πληροφορίας, μεταδίδονται αστραπιαία. Εισβάλλουν στον πιο προσωπικό χώρο μιας οικογένειας και σίγουρα γίνονται αντιληπτές και από παιδιά. Παιδιά που μπορεί να μην βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας εξαιρετικά τραυματικής εμπειρίας, πλάθουν όμως σενάρια στο μυαλό τους και χρειάζονται κάποιον να τους εξηγήσει τα γεγονότα. 

Είναι πολύ πιθανό ότι το παιδί θα ακούσει για το γεγονός από κάπου αλλού, επομένως είναι καλύτερο να μάθει τι έγινε από τους ίδιους τους γονείς. Και βέβαια είναι πολύ σημαντικό να βρουν τα κατάλληλα λόγια, εκείνα που θα ταιριάζουν στην ηλικία του παιδιού για να γίνουν κατανοητοί και την ίδια στιγμή να μην το τρομάξουν. 

Διαβάστε τι συστήνει στους γονείς ο ειδικός στο Ladylike.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ LADYLIKE

Ο Γρηγόρης Πετράκος ”τα βάζει” με την Καρύδη μέσω facebook για το #PrayForGreece και μετά σβήνει την ανάρτηση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα