Luke Perry: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους άγνωστους ρόλους του

Luke Perry: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους άγνωστους ρόλους του

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός ως "Ντίλαν" στη δημοφιλή σειρά "Beverly Hills 90210" είχε εμφανιστεί σε μικρούς ρόλους πολλές γνωστές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων οι Simpsons και ο Hulk της Marvel.

Μπορεί ο ρόλος του ως Ντίλαν Μακ Κέι στη θρυλική σειρά “Beverly Hills, 90210” να τον καθιέρωσε στη συνείδηση (και σε αρκετές περιπτώσεις στις καρδιές) του τηλεοπτικού κοινού, ο Luke Perry ωστόσο είχε μια μακρά πορεία και εμφανίσεις σε αρκετές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που άφησαν εποχή.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που πέθανε την περασμένη Δευτέρα στα 52 του, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική από την ηλικία των 16 χρόνων, όταν εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας “The Voyagers”. Ακολούθησε ο ρόλος του Ned Bates στη σαπουνόπερα “Loving” (1987-1988), ενώ το 1989 συμμετείχε σε δέκα επεισόδια της σειράς “Another World”. Πριν “χτυποκαρδίσει” στο Μπέβερλι Χιλς και γνωρίσει διεθνή φήμη, δούλευε σε κατασκευαστική, βάζοντας άσφαλτο σε χώρους στάθμευσης.

Το News 24/7 θυμίζει πέντε ρόλους που έπαιξε ο Luke Perry στη διάρκεια της καριέρας του που ίσως δεν είναι τόσο γνωστοί:

1. Το Πέμπτο Στοιχείο

Ο Perry είχε εμφανιστεί (για την ακρίβεια “άνοιγε”) την αριστουργηματική sci-fi περιπέτεια του Luc Besson “Το Πέμπτο Στοιχείο” (1997). Εκεί υποδυόταν τον Billy Masterson, μαθητευόμενο ενός αρχαιολόγου που ανακαλύπτει σε έναν αρχαιοαιγυπτιακό ναό το κρυμμένο όπλο της εξωγήινης φυλής των Mondoshawans. Οι εξωγήινοι καταφτάνουν στον ναό για να παραλάβουν το όπλο τους, ωστόσο έρχονται αντιμέτωποι με ενέδρα.

2. Buffy η βαμπιροφόνισσα

Το 1992, ο Perry πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική ταινία του Joss Whedon “Buffy the Vampire Slayer”. Η ταινία δεν απέσπασε ιδιαίτερα καλές κριτικές σε αντίθεση με την τηλεοπτική της μεταφορά, η οποία θεωρείται μέχρι σήμερα το πιο ώριμο δείγμα δουλειάς του Whedon και μια από τις καλύτερες σειρές φαντασίας στην τηλεοπτική ιστορία.

Στην κινηματογραφική εκδοχή, ο Perry υποδύεται τον Oliver Pike, έναν μαθητή γυμνασίου που γνωρίζει την Buffy και επιλέγει να τη βοηθήσει στη μάχη της ενάντια στους βρυκόλακες. Στην πορεία – προφανώς – ερωτεύονται.

3. Simpsons

Το 1993 ο Luike Perry χάρισε τη φωνή του σε ήρωα στους θρυλικούς “Simpsons”. Για την ακρίβεια υποδύθηκε τον εαυτό του αλλά είχε συγγένεια με έναν βασικό ήρωα της σειράς κινουμένων σχεδίων: Ήταν ο αδελφός του κλόουν Krusty.

4.  Will & Grace

Το 2005 ο Perry έκανε guest στη δημοφιλή κωμική σειρά Will & Grace. Στην αρχή του επεισοδίου που εμφανίζεται, οι ήρωες θεωρούν ότι είναι ένας stalker που παρενοχλεί ερωτικά την Karen Walker. Όταν ωστόσο επιλέγουν να διαπληκτιστούν μαζί του, διαπιστώνουν ότι είναι ένας ταπεινός παρατηρητής πουλιών…

5.  Κολλητός του Hulk

Ο Perry ανήκει και αυτός κατά μία έννοια στο ευρύτερο σύμπαν της Marvel, έχοντας δώσει τη φωνή του στον ήρωα Rick Jones στην τηλεοπτική σειρά animation “The Incredible Hulk” (1996). Για την ιστορία ο Jones αποτελεί τον κολλητό φίλο του Hulk, κάτι αντίστοιχο του Robin στον Batman. Δεν έχει υπερδυνάμεις ωστόσο στα κόμικ ανέπτυξε την κλίση που είχε στην τεχνολογία και έγινε ο χακτιβιστής εν ονόματι “The Whisperer”.

Το κύκνειο άσμα

Η νέα ταινία του Quentin Tarantino “Once Upon A Time In Hollywood” θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Luke Perry.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία του διάσημου σκηνοθέτη που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα  και συγκεκριμένα στον μοιραίο Αύγουστο του 1969, όπου στις 9 του μηνός η σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι και ηθοποιός Σάρον Τέιτ, δολοφονείται βίαια στο σπίτι της (ενώ διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της) από τη συμμορία του Τσαρλς Μάνσον, μαζί με τέσσερις φίλους της.

Ο Perry στην ταινία υποδύεται τον ηθοποιό Wayne Maunder που πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά “Lancer” (1968-1970)

Στην ταινία παίζουν ακόμα οι: Margot Robbie, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Dakota Fanning, James Marsden, Timothy Olyphant, Al Pacino, Kurt Russell, Damian Lewis, Emile Hirsch, και Tim Roth.

Το “Once Upon A Time In Hollywood” θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 29 Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα