Νεκρός σε δυστύχημα ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ

Νεκρός σε δυστύχημα ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ
Ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ Thibault Camus/AP Photo

Σε ηλικία 37 ετών έχασε τη ζωή του, έπειτα από δυστύχημα σε χιονοδρομικό κέντρο ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ. Η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία ο θάνατος του βραβευμένου με Σεζάρ, Γάλλου ηθοποιού Γκασπάρ Ουλιέλ, σε ηλικία 37 ετών έπειτα από δυστύχημα που σημειώθηκε σε χιονοδρομικό κέντρο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η οικογένεια του ηθοποιού, ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο του Ιβ Σεν Λοράν σε μια βιογραφική κινηματογραφική ταινία το 2014, ο Γκασπάρ απεβίωσε σε ηλικία 37 ετών έπειτα από ένα τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε ενώ έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Λα Ροζιέρ στη Σαβοΐα των Άλπεων.

“Θύμα ενός δυστυχήματος στο σκι αυτήν την Τετάρτη, ο Γκασπάρ Ουλιέλ πέθανε”, αναφέρει το σύντομο δελτίο Τύπου.

Ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ Joel Ryan, File/AP Photo

Ο Γκασμπάρ Ουλιέλ βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές, όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα στο χιονοδρομικό κέντρο του Λα Ροζιέρ, στους πρόποδες των γαλλικών και ιταλικών Άλπεων.

Χθες το απόγευμα, ο 37χρονος συγκρούστηκε με έναν άλλο σκιέρ στη χιονοδρομική πίστα, στο Μονβαλεζάν, στην ανατολική Γαλλία, έγινε σήμερα γνωστό από την εισαγγελέα της κοντινής πόλης Αλμπερτβίλ.

Δεν φορούσε κράνος, διευκρίνισε η Αν Γκας, τονίζοντας ότι “αυτό δεν θα είχε απαραίτητα αλλάξει τα πράγματα”.

Σε μια ανακοίνωση, η εισαγγελέας περιέγραψε πως “και οι δύο σκιέρ έπεσαν στο έδαφος”. Όμως, ο Ουλιέλ δεν είχε τις αισθήσεις του μετά τη σύγκρουση και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα. Ο άλλος σκιέρ δεν έπαθε το παραμικρό.

Το Λα Ροζιέρ είναι ένα οικογενειακό χιονοδρομικό κέντρο, που διαθέτει πίστες οι οποίες θεωρούνται εύκολες όπου όμως ο κίνδυνος συγκρούσεων είναι υπαρκτός, όπως στο Φλεν, επίσης στις Άλπεις. Εκεί ένα κοριτσάκι από τη Βρετανία ηλικίας 5 ετών σκοτώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, αφότου παρασύρθηκε από έναν 40χρονο άνδρα, που έκανε σκι σε μεγάλη ταχύτητα.

Στο ίδιο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μάλιστα είχε εισαχθεί στα τέλη του 2013 ο Γερμανός αστέρας της Φόρμουλα 1 Μάικλ Σουμάχερ, όπου νοσηλεύτηκε για έξι μήνες, έπειτα από μια πτώση ενώ έκανε σκι εκτός πίστας με τον γιο του στο Μεριμπέλ, στην ίδια περιοχή.

“Ο Γκασπάρ Ουλιέλ μεγάλωσε με τον Κινηματογράφο και ο Κινηματογράφος μεγάλωσε με εκείνον. Αγαπιόντουσαν αλλόφρονα. Με βαριά καρδιά θα ξαναδούμε τις καλύτερες ερμηνείες του και θα συναντήσουμε το βλέμμα του. Χάσαμε έναν Γάλλο ηθοποιό», ήταν η άμεση αντίδραση του επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης Ζαν Καστέξ στο Twitter.

Ο Ουλιέλ κέρδισε το 2017 το βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στην ταινία του Ξαβιέ Ντολάν “Ακριβώς το τέλος του Κόσμου” και ήταν και το πρόσωπο του αρώματος Bleu του οίκου Chanel, ενώ στο Χόλιγουντ έγινε γνωστός τη δεκαετία του 2000, όταν και γύρισε την ταινία “Χάνιμπαλ: Η αρχή”, ένα πρίκουελ της “Σιωπής των Αμνών”, στο οποίο ερμήνευσε τον κατά συρροή δολοφόνο Χάνιμπαλ Λέκτερ σε νεαρή ηλικία.

Στο ευρύ κοινό, ο Γκασπάρ Ουλιέλ ήταν γνωστός για ταινίες, όπως οι Ατέλειωτοι Αρραβώνες (2004) του Ζαν Πιερ Ζενέ (2004), Σεν Λοράν (2014) του Μπερτράν Μπονελό και Ακριβώς το τέλος του Κόσμου (2016) του Ξαβιέ Ντολάν. Εκεί ενσάρκωνε έναν συγγραφέα που ξαναβρήκε την οικογένειά του έπειτα από απουσία 12 ετών, στην οποία ανακοίνωσε τον επικείμενο θάνατό του.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του γαλλικού κινηματογράφου, όπως την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Με την καριέρα του να ξεπερνά τα σύνορα της Γαλλίας, ο Ουλιέλ επρόκειτο σύντομα να πρωταγωνιστήσει στη σειρά της Marvel “Moon Knight” στο Disney+.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα