Νέος “ρόλος” για την Αντζελίνα Τζολί: Θα αρθρογραφεί στο περιοδικό Time

Νέος “ρόλος” για την Αντζελίνα Τζολί: Θα αρθρογραφεί στο περιοδικό Time
Η Αντζελίνα Τζολί Vianney Le Caer/Invision/AP

Τα άρθρα της ηθοποιού θα αντικατοπτρίζουν το εκτεταμένο υπόβαθρο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής εργασίας της "εστιάζοντας πρωτίστως στις συγκρούσεις, τους εκτοπισμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα".

Η  διάσημη ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και Εδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί μπορεί να προσθέσει στο πλούσιο βιογραφικό της μια νέα δουλειά: Αυτή του αθρογράφου στο περιοδικό Time.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος και εκδότης του Time, Έντουαρντ Φελσένθαλ, τα κείμενα της Τζολί θα αντικατοπτρίζουν το εκτεταμένο υπόβαθρο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής εργασίας της «εστιάζοντας πρωτίστως στις συγκρούσεις, τους εκτοπισμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στο πρώτο άρθρο της που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ένα 24ωρο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η ηθοποιός υπογραμμίζει την σημασία της βοήθειας προς τους πρόσφυγες με περισσότερους τρόπους από την απλή αποστολή διεθνούς βοήθειας: «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν είναι απλά επιλογή το να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, είναι υποχρέωσή μας. Είναι απολύτως εφικτό να διασφαλίσουμε έναν ισχυρό έλεγχο των συνόρων και δίκαιες, ανθρώπινες πολιτικές μετανάστευσης, ενώ παράλληλα να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας για βοήθεια προς τους πρόσφυγες» γράφει.

Και συνεχίζει γράφοντας: «Χρειαζόμαστε ηγετική και αποτελεσματική διπλωματία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην μακροπρόθεση ειρήνη με βάση την δικαιοσύνη, τα δικαιώματα και την ευθύνη για να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» συνεχίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα