Βαλέρια Κουρούπη - Νίκος Ξύδης: Μιλούν για πρώτη φορά μετά το διαζύγιο και αποδεικνύουν πως υπάρχουν και φιλικοί χωρισμοί

Βαλέρια Κουρούπη Νίκος Ξύδης
Βαλέρια Κουρούπη Νίκος Ξύδης [email protected]_ERT

Η Βαλέρια Κουρούπη και ο Νίκος Ξύδης έδωσαν την πρώτη τους κοινή τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον χωρισμό τους και εξήγησαν γιατί έχουν βαρεθεί να ακούνε ότι είναι "Σουηδία". Η αναφορά του μουσικού στη μητέρα του, Ελένη Βιτάλη.

Καλεσμένοι στην εκπομπή "Στούντιο 4" βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (28/11) η Βαλέρια Κουρούπη και ο Νίκος Ξύδης, στην πρώτη τους τηλεοπτική κοινή συνέντευξη ως χωρισμένοι μετά από 17 χρόνια γάμου.

Η γνωστή ηθοποιός και ο μουσικός παρέδωσαν μαθήματα συντροφικότητας και ανέφεραν πως παρά τον χωρισμό τους, ο οποίος έγινε σε φιλικό κλίμα, εξακολουθούν να έχουν πολύ καλές σχέσεις, ενώ φυσικά απόλυτη προτεραιότητάς τους είναι ο γιος τους Οδυσσέας.

ADVERTISING

"Όταν δεν χωρίζεις επειδή σκοτώνεσαι, επειδή υπάρχει κακοποίηση λεκτική ή συναισθηματική, όταν δεν υπάρχουν κακές συγκυρίες... εμείς κάναμε κουβέντες επί συζητήσεων για να δούμε τι θα κάνουμε [...] Το χειρότερο είναι όταν ωριμάζει η σκέψη του χωρισμού και πρέπει να το συνειδητοποιήσεις. Εμείς με τον Νίκο επικοινωνούμε πολύ και τα συζητήσαμε όλα αυτά, με στεναχώρια, με λύπη και πόνο γιατί βλέπαμε ότι έρχεται ένα τέλος και δεν σου αρέσει, παρ' όλα αυτά δεν τσακωθήκαμε, δεν σκοτωθήκαμε, δεν μισηθήκαμε. Και σε αυτό ήμασταν σύντροφοι. Ήταν μία περίοδος που το αισθανθήκαμε και οι δύο και είχαμε και ένα παιδί σε ευαίσθητη ηλικία 15 ετών που έπρεπε να το σεβαστούμε", είπε η Βαλέρια Κουρούπη.

Μιλώντας για τον χωρισμό τους, ο Νίκος Ξύδης ανέφερε πως "το γεγονός ότι τελείωσε το ερωτικό κομμάτι και θες να ζήσεις κάπως αλλιώς τη ζωή σου και εξελίχθηκες με τα χρόνια, δεν σημαίνει πως ο άλλος είναι εχθρός σου", ενώ και οι δυο συμφώνησαν πως είναι μία παγιωμένη κατάσταση και συνήθεια των ζευγαριών που χωρίζουν να ακυρώνουν αμέσως τον άλλον που μέχρι πρότινος αποτελούσε επιλογή. "Δεν μπορεί όλες οι σχέσεις να είναι λάθος και να τις πετάμε", σχολίασε η ηθοποιός.

Η ίδια εξήγησε επίσης γιατί έχει βαρεθεί να ακούει τη φράση πως η σχέση τους είναι Σουηδία, λέγοντας πως "υπάρχει ένα στερεότυπο που μας εμποδίζει να είμαστε ο εαυτός μας. Λες ότι 'έτσι πρέπει να χωρίσω, δεν θα μιλάω με τον άλλον και αν έχει μια καινούργια σχέση εγώ θα την αντιπαθώ'. Έχουμε εκπαιδευτεί να λειτουργούμε έτσι". Με τη σειρά του ο Νίκος Ξύδης ανέφερε πως η σχέση είναι ένας κύκλος που ενίοτε κλείνει και τόνισε πως ένας γάμος δεν είναι εταιρεία. "Τίποτα δεν είναι για πάντα", ανέφερε.

Όσο για το πώς αντέδρασε ο γιος τους στο άκουσμα του χωρισμού των γονιών του, οι δυο τους σχολάισαν πως ανακουφίστηκε, ενώ πιο "βαριά" φαίνεται πως το πήρε η μητέρα του Νίκου Ξύδη, Ελένη Βιτάλη.

Μιλώντας για εκείνη ο Νίκος Ξύδης ανέφερε πως το ότι ήταν ο γιος της Ελένης Βιτάλη ήταν ένας "σταυρός" για εκείνον, όμως όπως εξήγησε, "δεν ήταν σταυρός στη δική μου πλάτη, αλλά σταυρός που μου φόρτωναν οι άλλοι. Επειδή ήταν έτσι ο χαρακτήρας μου δεν με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τη μουσική, δεν με αφορούσε. Ασχολήθηκα με την ενορχήστρωση και με το να γράφω τα τραγούδια. Αλλά ήταν ένας σταυρός που ήθελαν να μου φορτώσουν οι άλλοι και από πολύ μικρός, από το σχολείο άρχισα να το κρύβω. Έρχονταν στα γενέθλιά μου και μου έλεγαν είναι μητέρα σου η Βιτάλη; Ήταν μια κουλτούρα που την πήρα από το σπίτι μου. Ένιωθα ένα βάρος όμως".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μουσική
SHARE:

24Media Network