Ντέμι Λοβάτο: Απαγορεύτηκε στη Βρετανία η αφίσα του νέου άλμπουμ της – Ποιος ο λόγος

Ντέμι Λοβάτο: Απαγορεύτηκε στη Βρετανία η αφίσα του νέου άλμπουμ της – Ποιος ο λόγος
Η Ντέμι Λοβάτο 2023 Richard Shotwell/ap

Αποσύρθηκαν στη Βρετανία οι αφίσες του πρόσφατου δίσκου της διάσημης τραγουδίστριας με τίτλο "Holy Fvck". Τι αναφέρει η Αρχή που τις απαγόρευσε.

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Βρετανία η αφίσα του νέου δίσκου της Ντέμι Λοβάτο με τίτλο “Holy Fvck”, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του περασμένου καλοκαιριού, με αποτέλεσμα τελικά να απαγορευτεί στη χώρα.

Στην επίμαχη αφίσα, η τραγουδίστρια ποζάρει στο κέντρο ενός κρεβατιού που έχει σχήμα σταυρού, φορώντας bondage, ενώ είναι δεμένη με λουριά που παραπέμπουν σε BDSM. Επίσης, τα πόδια της είναι γερμένα στο πλάι, θυμίζοντας τη σταύρωση του Χριστού.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για τις ρυθμιστικές αρχές της διαφήμισης στη χώρα, να λάβουν υπόψιν το περιεχόμενο και, στη συνέχεια, να λάβουν μέτρα για την αφαίρεση των αφισών.

Η αφίσα του άλμπουμ της διάσημης τραγουδίστριας αποσύρθηκε από τις βρετανικές διαφημιστικές πινακίδες. αφού η Αρχή Προτύπων Διαφημίσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (ASA) έκρινε ότι ήταν πιθανό να προκαλέσει “σοβαρή προσβολή” στους χριστιανούς λόγω “σεξουαλικοποίησης της θρησκείας”.

Η ASA πρόσθεσε ότι το άλμπουμ με τίτλο “Holy Fvck” ήταν επίσης πιθανό να προσβάλει ορισμένους, ενώ ο τίτλος σε συνδυασμό με την αφίσα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνδέει τη σεξουαλικότητα με το ιερό σύμβολο του σταυρού”.

“Ως εκ τούτου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση παραβίαζε τον Κώδικα”, πρόσθεσε η ASA.

Η Polydor Records, η δισκογραφική εταιρεία της γνωστής τραγουδίστριας, υπερασπίστηκε την αφίσα, λέγοντας ότι είναι ένα έργο τέχνης που σχεδιάστηκε για να προωθήσει την περιοδεία (είναι το ίδιο με το άλμπουμ) και δεν πιστεύει ότι είναι προσβλητικό.

Σημειώνεται πως ο 8ος δίσκος της Ντέμι Λοβάτο καταγράφει το περίπλοκο ταξίδι της μέσα από τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τα προβλήματα ψυχικής υγείας, τη θεραπεία και την ανάρρωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα