Ντένις Ρόντμαν για συνάντηση με Κιμ: Θα μάθετε

Ντένις Ρόντμαν για συνάντηση με Κιμ: Θα μάθετε
Former NBA basketball player Dennis Rodman arrives at Beijing Capital International Airport in Beijing, Saturday, June 17, 2017, after a flight from Pyongyang. Former NBA star Rodman, vowing to come back again soon, on Saturday wrapped up a low-key and incident-free visit to the North Korean capital. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Επέστρεψε ο Ντένις Ρόντμαν από το ταξίδι του στην Βόρεια Κορέα. Εικασίες και ερωτηματικά για τον ρόλο του

Ο πρώην πρωταθλητής του ΝΒΑ Ντένις Ρόντμαν έφτασε σήμερα στο Πεκίνο μετά από μία παραμονή πέντε ημερών στη Βόρεια Κορέα. Ο Ρόντμαν, 56 ετών, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πριν αναχωρήσει για την Πιονγκγιάνγκ ότι προσπαθεί να φέρει τον αθλητισμό πιο κοντά στην ολοένα και πιο απομονωμένη χώρα, όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Όλοι είναι ευτυχείς, ήταν μια καλή μέρα, ήταν ένα καλό ταξίδι, ένα πολύ καλό ταξίδι», δήλωσε ο Ρόντμαν. Φορώντας μαύρο ρούχα με το λογότυπο PotCoin – ένα κρυπτογραφικό νόμισμα που χρησιμοποιείται από τη νόμιμη βιομηχανία μαριχουάνας – ο Ρόντμαν απέφυγε να απαντήσει τις ερωτήσεις που δέχθηκε από δεκάδες δημοσιογράφους στην πύλη της άφιξης. Ερωτηθείς επανειλημμένα αν είχε συναντήσει τον Κιμ, ο Ρόντμαν είπε: «Θα μάθετε».

Επίσης, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν είχε παίξει ρόλο στην απελευθέρωση του Τότο Γουίρμπιρ, ενός Αμερικανού φοιτητή που πάσχει από εγκεφαλική βλάβη και επέστρεψε στην πατρίδα του την ημέρα της άφιξης του Ρόντμαν μετά από περισσότερο από ένα χρόνο κράτησης στη Βόρεια Κορέα.

Οι επισκέψεις του Ρόντμαν στη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών προκάλεσαν εικασίες ότι θα μπορούσε να διευκολύνει κάπως μια διπλωματική σχέση μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον. Πάντως το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Ρόντμαν ταξίδεψε ως ιδιώτης πολίτης. Οι προηγούμενες επισκέψεις του Ρόντμαν στη Βόρεια Κορέα το 2013 και το 2014 περιελάμβαναν ένα παιχνίδι μπάσκετ που διοργάνωσε, μια εκδήλωση που καταγράφηκε στην ταινία ντοκιμαντέρ «Big Bang in Pyongyang», στην οποία συμμετείχε ο Ρόντμαν που τραγουδούσε «Χρόνια πολλά» στον Κιμ.

Ο Ρόντμαν, με το παρατσούκλι «σκουλίκι» κατά τη διάρκεια της καριέρας, γνωστός για τα τατουάζ του και τα πολύχρωμα μαλλιά, θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες και ριμπάουντερ στην ιστορία του NBA. Κέρδισε πέντε πρωταθλήματα πρωταθλήματος με τους Ντητρόιτ Πίστονς και το Σικάγο Μπουλς.

πηγή φωτογραφίας: AP/ Mark Schiefelbein

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα