Πέθανε η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ, η νοσοκόμα από την “Φωλιά του Κούκου”

Πέθανε η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ, η νοσοκόμα από την “Φωλιά του Κούκου”
Η Louise Fletcher και ο Jack Nicholson στην απονομή Όσκαρ του 1976 ASSOCIATED PRESS

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της νοσοκόμας στην ταινία "Στη Φωλιά του Κούκου".

Η Λουίζ Φλέτσερ (Louise Fletcher), ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο της νοσοκόμας στο «One Flew Over the Cuckoo’s Nest» (Στη Φωλιά του κούκου), πέθανε στο σπίτι της στη Γαλλία την Παρασκευή, σε ηλικία 88 ετών.

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη της, David Shaul. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η Φλέτσερ πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στην πόλη Montdurausse της νότιας Γαλλίας. Ο Shaul δεν αναφέρθηκε στην αιτία θανάτου της ηθοποιού.

Η Λουίζ Φλέτσερ γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1934, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα. Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της. Οι δύο γονείς της ήταν κωφοί. Ο πατέρας της ίδρυσε πάνω από 40 εκκλησίες για κωφούς στην Αλαμπάμα.

Η Λουίζ Φλέτσερ ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της στην ταινία «Στη φωλιά του Κούκου» του 1975, ρόλο για τον οποίο βραβεύτηκε με Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα.

Η Φλέτσερ ήταν κοντά στα 40 και ελάχιστα γνωστή όταν επιλέχθηκε για τον ρόλο «Στη φωλιά του Κούκου» του σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν, ο οποίος είχε θαυμάσει τη δουλειά της τον προηγούμενο χρόνο στην ταινία «Κλέφτες σαν εμάς» του Ρόμπερτ Άλτμαν.

Η Φλέτσερ είχε αποκτήσει δύο παιδιά με τον παραγωγό ταινιών Jerry Bick.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα