'Πόρτα' της Κίνας στον 'κακό' Justin Bieber

Justin Bieber performs at Z100's iHeartRadio Jingle Ball at Madison Square Garden on Friday, Dec. 9, 2016, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
Justin Bieber performs at Z100's iHeartRadio Jingle Ball at Madison Square Garden on Friday, Dec. 9, 2016, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP) EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Οι αρχές της ασιατικής χώρας απαγόρευσαν στον Καναδό ποπ σταρ να δώσει συναυλία λόγω "κακής συμπεριφοράς". Απαραίτητος για να "καθαρίσουν" οι τέχνες, ο αποκλεισμός του

"Πόρτα" στον Καναδό ποπ σταρ Justin Bieber έριξε η Κίνα, καθώς ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να του επιτρέψει να δώσει συναυλία στη χώρα λόγω της συμπεριφοράς και των πράξεών του τόσο πάνω όσο και κάτω από την σκηνή.

Ο Bieber είναι προγραμματισμένο να κάνει μια σειρά εμφανίσεων στην Ασία, τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του. Θα εμφανιστεί στην Ινδονησία, την Ιαπωνία, της Φιλιππίνες, την Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ αλλά όχι στο Πεκίνο.

Σε ανακοίνωση του το γραφείο Πολιτισμού της Κίνας επισημαίνει ότι λόγω της κακής διαγωγής που έχει επιδείξει, έχοντας επανειλημμένως απασχολήσει τις αρχές, κρίνεται ακατάλληλος για να τον ακούσουν οι πολίτες.

"Ο Justin Bieber είναι ένας ταλαντούχος τραγουδιστής αλλά είναι, επίσης, ένας αμφιλεγόμενος ξένος τραγουδιστής. Στο βαθμό που μας αφορά, έχει εμπλακεί σε μια σειρά περιστατικών, τόσο στην κοινωνική του ζωή όσο και σε προηγούμενη εμφάνισή του στην Κίνα, η οποία είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στο κοινό", τόνισε το γραφείο απαντώντας σε απαίτηση fan του τραγουδιστή να δοθεί "λεπτομερής εξήγηση" της συγκεκριμένης απόφασης.

Οι αρμόδιοι πάντως δεν ανέφεραν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά ή περιστατικό, επισημαίνοντας μόνο ότι έκριναν απαραίτητο τον αποκλεισμό του, προκειμένου να "καθαρίσουν" οι τέχνες στην χώρα. Η "πόρτα" πάντως δεν έκλεισε δια παντός. "Ελπίζουμε ότι ο Justin Bieber θα μπορέσει, μεγαλώνοντας, να βελτιώσει την συμπεριφορά του και να βρει και πάλι την εύνοια", τονίζει το γραφείο.

Ο Bieber δεν είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που καταλήγει εκτός της τεράστιας μουσικής βιομηχανίας της χώρας, αν και οι περισσότεροι έχουν αποκλειστεί για πολιτικούς λόγους και όχι για την συμπεριφορά τους. Το 2015 το συγκρότημα Maroon 5 αναγκάστηκε να μην πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες συναυλίες του εκεί, μετά την κίνηση ενός εκ των μελών του να στείλει ευχές στον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ Λαμάι Λάμα για τα γενέθλιά του. Το 2009 οι Oasis αποκλείστηκαν, μετά την εμφάνιση του κιθαρίστα τους Noel Gallagher σε συναυλία για την ελευθερία του Θιβέτ στη Νέα Υόρκη.

(Πηγή: Guardian, φωτό: Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

SHARE: