Ρεκόρ πωλήσεων για το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα

Ρεκόρ πωλήσεων για το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα
Ρεκόρ πωλήσεων το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα AP

Το "Becoming" είναι ένα βήμα πριν να γίνει το βιβλίο με τα πιο επιτυχημένα απομνημονεύματα στην ιστορία.

Το βιβλίο της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, «Becoming», κυριολεκτικά σκίζει σε πωλήσεις και είναι ένα βήμα πριν να επιτύχει μια πολύ σημαντική διάκριση: Μπορεί να είναι τα πιο επιτυχημένα απομνημονεύματα στην ιστορία.

Στο «Becoming», η Μισέλ Ομπάμα καταγράφει τις εμπειρίες που τη διαμόρφωσαν από την παιδική της ηλικία στο Σάουθ Σάιντ, τη Νότια Πλευρά του Σικάγο μέχρι τα χρόνια που, ως στέλεχος εταιρείας, πάσχιζε να εξισορροπεί τις απαιτήσεις της μητρότητας και της εργασίας.

Η ιστορία συνεχίζει με την εποχή που ο άντρας της Μπαράκ Ομπάμα εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ και εκείνη μαζί με τις δυο κόρες τους, Μαλία και Σάσα, μετακομίζουν στον Λευκό Οίκο. Περιγράφει τα παρασκήνια της ιστορικής εκλογικής νύχτας του 2008 και τη μετάβασή της από τον ρόλο του απλού πολίτη σε αυτόν της Πρώτης Κυρίας, αλλά και τα πάνω και τα κάτω των χρόνων που έζησε στον Λευκό Οίκο, καθώς ως Πρώτη Κυρία τον άνοιξε και τον συνέδεσε άμεσα με τους νέους.

Το βιβλίο κλείνει με την επιστροφή της και πάλι στην ιδιωτική ζωή.

Μέχρι τώρα, το Becoming έχει πουλήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Μόλις τις πρώτες 15 ημέρες από την κυκλοφορία του, κατάφερε να αναρριχηθεί στο νούμερο 1 στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post».

Συγκριτικά, τα απομνημονεύματα του Τζορτζ Μπους «Decision Points» και «My Life» του Μπιλ Κλίντον πούλησαν μόνον 2 εκατομμύρια αντίτυπα δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία τους.

Ο Thomas Rabe, διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης, Bertelsmann, χαρακτήρισε το βιβλίο ως «την πιο αξιοσημείωτη δημιουργική επιτυχία» της περασμένης χρονιάς.

Προσεχώς αναμένεται να κυκλοφορήσει και η αυτοβιογραφία του Μπάρακ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version