Ρουσλάνα: Κατέθεσε λουλούδι στο Πολυτεχνείο – Η ανάρτησή της για την επέτειο

Ρουσλάνα: Κατέθεσε λουλούδι στο Πολυτεχνείο – Η ανάρτησή της για την επέτειο
Η Ρουσλάνα στο Πολυτεχνείο Facebook / @Ruslana @Jenya Malchyk

Η Ουκρανή τραγουδίστρια και νικήτρια της Eurovision το 2004, επισκέφθηκε το μνημείο του Πολυτεχνείου και απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς φοιτητές. Τι έγραψε για την επέτειο.

Το μνημείο του Πολυτεχνείου, ανήμερα της 49ης επετείου της εξέγερσης, επισκέφθηκε η διάσημη Ουκρανή τραγουδίστρια Ρουσλάνα.

Η νικήτρια της Eurovision το 2004 κατέθεσε λουλούδι και απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Η ίδια βρίσκεται στην χώρα μας τις τελευταίες μέρες με σκοπό να συμμετάσχει στη φιλανθρωπική εκδήλωση για την Ουκρανία με τίτλο “Beauty Saves the World” την Παρασκευή (18/11).

Ρουσλάνα: Η ανάρτησή της για το Πολυτεχνείο

Σε ανάρτησή της στο Facebook, Ρουσλάνα μοιράστηκε φωτογραφίες από την επίσκεψή της στο μνημείο του Πολυτεχνείου και έγραψε:

«Στην Αθήνα, κατέθεσα λουλούδια κοντά στο μνημείο προς τιμή των φοιτητών του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τις δημοκρατικές αξίες.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φοιτητών σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα αυτή η ημερομηνία γιορτάζεται ιδιαίτερα, αφού πέφτει στην επέτειο των φοιτητικών διαμαρτυριών κατά των «μαύρων συνταγματαρχών» της στρατιωτικής χούντας το 1973.

Φοιτητές του Πολυτεχνείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος μπήκαν στους τοίχους του πανεπιστημίου και τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου η κυβέρνηση της χώρας διέταξε τανκς να επιτεθούν στο πανεπιστήμιο. Γύρω στις 3:00 π.μ. στις 17 Νοεμβρίου, το AMX 30 έσπασε την κεντρική πύλη του πανεπιστημίου. Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 24 άνθρωποι…

Δυστυχώς η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται…».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα