Στη ζούγκλα της Ινδονησίας ο Ντι Κάπριο

Στη ζούγκλα της Ινδονησίας ο Ντι Κάπριο

Ο Αμερικανός ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ στη φετινή απονομή, έχει δηλώσει επανειλημμένως τη στήριξή του στην προστασία του περιβάλλοντος, κάτι το οποίο προωθεί άλλωστε και μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομα του

Ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο επισκέφθηκε τη ζούγκλα της Ινδονησίας για να υποστηρίξει τις τοπικές οργανώσεις οι οποίες εργάζονται υπέρ της προστασίας της χλωρίδας και της πανίδας που απειλούνται από την αποψίλωση και τη λαθροθηρία.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός για την ερμηνεία του στην ταινία "The Revenant" (Η Επιστροφή) επισκέφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το τροπικό δάσος του εθνικού δρυμού Leuser στο νησί της Σουμάτρας. Το πάρκο αυτό διαθέτει τεράστιο δυναμικό για την προστασία μακροπρόθεσμα της φύσης και φιλοξενεί πολλά ζώα όπως ουρακοτάγκους και τίγρεις, είδη που απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας της εκμετάλλευσης των δασικών εκτάσεων.

"Μαζί με τον οργανισμό Haka Sumatra για να σώσουμε το οικοσύστημα του νησιού Leuser" σημειώνει ο ηθοποιός σε μια φωτογραφία του μπροστά σε δύο ελέφαντες, όπως την ανέβασε στο twitter:

Μάλιστα ο Αμερικανός παρέθετε και ένα link στο οποίο υπήρχε μεταφρασμένη επιστολή προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας της Ινδονησίας Joko Widodo, στον οποίο ζητούσαν να συμπεριληφθεί το οικοσύστημα στα προστατευόμενα μέρη της χώρας και παραθέτοντας ένα βίντεο με τα τέσσερα σπάνια είδη που φιλοξενούνται εκεί και τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση.

Το έργο του ιδρύματος Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντ ιΚάπριο, που διεξάγει προγράμματα για την προστασία της βιοποικιλότητας, των ωκεανών και των αγρίων ειδών, υποστηρίζει τις τοπικές αυτές οργανώσεις ώστε να "δημιουργηθεί μια μεγάλη προστατευόμενη περιοχή για την πανίδα μέσα στο οικοσύστημα Leuser, το τελευταίο μέρος στη Γη όπου ουραγκοτάγκοι της Σουμάτρας, τίγρεις, ρινόκεροι και ελέφαντες συνυπάρχουν μέσα στη φύση", έγραψε ο ηθοποιός στο λογαριασμό του στο Instagram.

Το μεγάλο αυτό καταφύγιο αποσκοπεί στην αύξηση της προστασίας της περιοχής αυτής, αλλά το εν λόγω πρόγραμμα είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, δήλωσε ο Ινδονήσιος ακτιβιστής της προστασίας του περιβάλλοντος Φαρουίζα Φαχάν που συναντήθηκε με τον ΝτιΚάπριο.

Όπως άλλα τροπικά δάση της Ινδονησίας, αυτή η τεράστια έκταση απειλείται από τη μεγάλη επέκταση των φυτειών που προορίζονται για την παραγωγή φοινικελαίου και χαρτοπολτού. Στην περιοχή αυτή ζουν απειλούμενα με εξαφάνιση είδη ζώων, τα οποία αποτελούν στόχο λαθροθηρών, αλλά και κατοίκων που τα θεωρούν απειλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

SHARE: