Τέλος “εποχής” για τον ζωολογικό κήπο του Tiger King

Τέλος “εποχής” για τον ζωολογικό κήπο του Tiger King
Tiger King netflix

Μετά από καταγγελίες της PETA για κακοποίηση ζώων και έρευνες των αρχών, ελήφθη η απόφαση να μπει "λουκέτο" στον εξωτικό κήπο του Tiger King, του πρωταγωνιστή που σημάδεψε το lockdown μας.

“Λουκέτο” για τον ζωολογικό κήπο του Joe Exotic ή “Tiger King”, της σειράς του Netflix, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις ημέρες του lockdown.

Η απόφαση δημοσιοποιήθηκε από τον τωρινό ιδιοκτήτη του κήπου, Jeff Lowe, πρώην συνεργάτη του Joe Exotic, μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook (την οποία μετά από λίγο διέγραψε), όπου αποδίδει τις ευθύνες στην PETA, οργάνωση για την προστασία των ζώων.

Tiger King facebook

Μετά από πληθώρα καταγγελιών για κακοποίηση των αιλουροειδών αλλά και έρευνες των αρχών, η απόφαση ήταν οριστική.

Επιπλέον ρόλο έπαιξε μια δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας ο κήπος όφειλε να περάσει στα χέρια της Carole Baskin, ως μέρος μιας συμφωνίας 1 εκατομμύριου δολαρίων, για τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος.

Αυτό σήμαινε πως οι τωρινοί λειτουργοί θα έπρεπε να απομακρυνθούν από τον κήπο σε διάστημα 120 ημερών. Ο Joe Exotic, ο οποίος δίχασε το τηλεοπτικό κοινό, αυτή τη στιγμή εκτύει ποινή 22 ετών, για την εμπλοκή του σε υπόθεση δολοφονίας και για κακοποίηση ζώων.

Ο πρώην συνεργάτης του, Jeff Lowe, έγραψε: “Το φαινόμενο Tiger King άλλαξε τις ζωές μας σε πολλά επίπεδα. […] Μας έθεσε και θα συνεχίσει να μας θέτει στόχο πληθώρας ΜΚΟ για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα