Τζόνι Ντεπ: “Κανείς δεν είναι ασφαλής από την κουλτούρα της ακύρωσης”

Τζόνι Ντεπ: “Κανείς δεν είναι ασφαλής από την κουλτούρα της ακύρωσης”
ap/Petr David Josek

Δηλώσεις για το "μποικοτάζ" πως βιώνει, μετά την δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, έκανε ο Τζόνι Ντεπ ο οποίος παρευρέθηκε στην Ισπανία για να βραβευθεί στο Φεστιβάλ Ισπανικού Κινηματογράφου.

Ο σταρ του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντεπ, βραβεύθηκε στο 69o Φεστιβάλ Ισπανικού Κινηματογράφου, την Τετάρτη (22/09), στο Σαν Σεμπαστιάν, της Βόρειας Ισπανίας, για τη συμβολή του στον κινηματογράφο, λαμβάνοντας το πιο σημαντικό βραβείο της διοργάνωσης, με τίτλο ‘Donostia’.

Ο Ντεπ, σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων λίγο πριν τη βράβευσή του, μίλησε για την “κουλτούρα ακύρωσης” λέγοντας χαρακτηριστικά, πως “κανείς δεν είναι ασφαλής, από τη βιασύνη του κόσμου να κρίνει, η οποία και προκαλείται από τη σημερινή κουλτούρα της ακύρωσης”.

Το 2020, ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, μήνυσε τον εκδότη της ‘Sun’, για τους ισχυρισμούς ότι ο Ντεπ ήταν βίαιος με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ κατά τη διάρκεια του διετούς γάμου τους.

Ο δικαστής, απέρριψε τον ισχυρισμό του Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση του αστέρα από τη ‘Sun’, διαπιστώνοντας ότι άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2018 και αποκαλούσε τον Ντεπ “κακοποιητικό σύζυγο”, ήταν “ουσιαστικά αλήθεια”.

Σύμφωνα με τον δικαστή, η πλειοψηφία των φερόμενων επιθέσεων από τον Ντεπ προς τη τότε σύζυγό του, αποδείχθηκαν πραγματικότητα.

Ο ηθοποιός δεν κατάφερε τελικά, να ανατρέψει την απόφαση περί συκοφαντικής δυσφήμισης. Μάλιστα, μετά την 16ήμερη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση, ο Ντεπ είπε ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί από το ρόλο του στη ταινία “Fantastic Beasts”.

Ο Τζένι Ντεπ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κίνημα #MeToo, για τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση γυναικών από άνδρες που εκμεταλλεύονται την ισχυρή θέση τους, σχολιάζοντας πως “τα πράγματα έχουν ξεφύγει”.

“Διάφορες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα και πιστεύω σε αυτές με τις καλύτερες προθέσεις, ωστόσο τα πράγματα έχουν ξεφύγει τόσο που μπορώ να σας υποσχεθώ πως κανείς δεν είναι ασφαλής”, δήλωσε.

Ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών και γυναίκες από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, επέκριναν αυτήν την απόφαση του φεστιβάλ, να δώσει στον Ντεπ το βραβείο ‘Donostia’, το οποίο απονεμήθηκε ως “αναγνώριση της καριέρας του”.

Ο ίδιος όμως, συνεχίζει να αρνείται σθεναρά πως υπήρξε βίαιος προς την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χέρντ.

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους την ημέρα της βράβευσής του είπε στους δημοσιογράφους: “Κανείς δεν είναι ασφαλής, αλλά πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται, είναι να είμαστε “οπλισμένοι” με την αλήθεια”.

Οι προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου ‘Donostia’, το πιο σημαντικό βραβείο του φεστιβάλ που πήρε το όνομά του από τη βασκική λέξη για την παράκτια πόλη San Sebastián, ήταν όπως αναφέρει ο Guardian, οι ηθοποιοί Meryl Streep, Richard Gere, Ian McKellen και Robert De Niro.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα