Ζελβέγκερ: Ποτέ δεν έδωσα το κορμί μου για ρόλους. Ο Γουάινσταϊν είναι γεμάτος σκ..ά

Ζελβέγκερ: Ποτέ δεν έδωσα το κορμί μου για ρόλους. Ο Γουάινσταϊν είναι γεμάτος σκ..ά
Actress Renee Zellweger poses for photographers during a photocall for the screening of 'Bridget Jones's Baby' in Paris, Tuesday, Sept. 6, 2016. (AP Photo/Francois Mori) AP

Την ώρα που το περιοδικό Time κάνει πρωτοσέλιδο του τα "πρόσωπα που έσπασαν τη σιωπή", οι αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν συνεχίζονται - Κώδικας συμπεριφοράς στο Χόλιγουντ

Ο γνωστός παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν που κατηγορείται για σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων εις βάρος γυναικών, ισχυρίστηκε πως είχε σεξουαλική επαφή με τη Ρενέ Ζελβέγκερ και τη Σαρλίζ Θερόν οι οποίες “τον προσέγγισαν” για να πάρουν ρόλους. Αυτά καταγράφονται στην αγωγή που κατέθεσαν έξι γυναίκες εναντίον του. Στο κείμενο, οι έξι γυναίκες καταγράφουν πως ο παραγωγός καυχιόταν σε εκείνες για τις σεξουαλικές του αρετές, εμπλέκοντας και τα ονόματα των Ζελβέγκερ και Θερόν.

Ο ίδιος διατυμπάνιζε πως οι εν λόγω γυναίκες του είχαν κάνει “σεξουαλικές χάρες” για να παίξουν σε ταινίες του.

Η Ζελβέγκερ, όπως αναφέρει σήμερα η Dailymail, απάντησε χαρακτηριστικά μέσω του συνηγόρου της: “Αν το είπε ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν αυτό, είναι γεμάτος σκ@τά”. Επίσης, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ότι εκείνη ήταν που επεδίωξε πρώτη να συνεβρεθεί μαζί του.

Στις κατηγορίες του επιχειρηματία δεν έχει ακόμα αντιδράσει η Σερλίζ Θερόν. Τον Οκτώβριο όμως είχε σχολιάσει τις καταγγελίες σε βάρος του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, αναφέροντας πως δεν εκπλήσσεται από όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα.

“Οι γυναίκες που έχουν μιλήσει για κακοποίηση είναι γενναίες και ηρωικές. Αν και δεν είχα προσωπική εμπειρία όπως αυτές με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι. Αυτή η κουλτούρα υπήρχε πάντα. Όχι μόνο στο Χόλιγουντ αλλά και σε όλο τον κόσμο”, δήλωνε η Θερόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών υιοθετεί “κώδικα καλής συμπεριφοράς” μετά τα σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που ξέσπασαν στο Χόλιγουντ, μιας και ο ίδιος ο Γουάινσταϊν ήταν μέλος της Ακαδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κώδικας αφορά τα 8.427 μέλη της τα οποία ειδοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με σχετικό email που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Ντον Χάντσον. Τον Οκτώβριο τα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ αποφάσισαν για δεύτερη φορά στην ιστορία να αποβάλλουν μέλος, δηλαδή τον Γουάινσταϊν μετά τις αποκαλύψεις.

Ο κώδικας αναφέρει ότι η Ακαδημία “δεν είναι μέρος για ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τη θέση τους, τη δύναμη ή την επιρροή τους με τρόπο που παραβιάζει τις αρχές της αξιοπρέπειας”. Από τώρα και στο εξής το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας θα αποβάλλει αυτούς που παραβιάζουν τον κώδικα συμπεριφοράς ή θα θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα της Ακαδημίας, ξεκαθαρίζει ακόμα η ανακοίνωση.

Φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα