Επεισόδια στο Σύνταγμα. Συμπλοκές ΜΑΤ-κουκουλοφόρων

Επεισόδια στο Σύνταγμα. Συμπλοκές ΜΑΤ-κουκουλοφόρων
ΑΘΗΝΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Συμπλοκές ΜΑΤ - κουκουλοφόρων στο Σύνταγμα. Ένας σοβαρά τραυματισμένος. Αποκλεισμένο από χιλιάδες διαδηλωτές το κέντρο. Κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς (Pic+Vids)

Χάος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας από επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη από τη 13.00 το μεσημέρι, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Λίγο μετά τη 13.00 κουκουλοφόροι παρείσφρησαν στο πλήθος των διαδηλωτών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που από τις 11.00 διαδήλωνε ειρηνικά κατά των νέων μέτρων λιτότητας του Μνημονίου 2. Οι πορείες έχουν αυτή τη στιγμή διαλυθεί.

Η ομάδα ξεκίνησε να πετά πέτρες και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των αστυνομικών αρχών στις οδούς Όθωνος και Φιλελλήνων, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στις παράπλευρες οδούς.

Κουκουλοφόροι εξακολουθούν να σπάνε μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος και επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται επί της Μητροπόλεως και επί της Φιλελλήνων.

Τα μικροεπεισόδια συνεχίζονται μπροστά από τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν σοβαρά τραυματία από τις συμπλοκές και τον πετροπόλεμο μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων, αλλά και μία προσαγωγή.

Άδοξο τέλος σε μία πρωτοφανή σε πλήθος πορεία

Οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν από τις 11.00 στο Σύνταγμα. Υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 είχαν παραταχθεί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Βουλή και κάθετα στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας από νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Υπό κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 13.000 άτομα βρίσκεται το κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην Πειραιώς, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται  και το κτίριο του υπουργείου Υγείας από εργαζομένους σε αυτό.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο κτήριο της Νομικής στην οδό Σίνα.

Στη 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο συμμετέχουν:

*H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.

* Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

* Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.

* Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.

* Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

* Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα