Χωρίς ταξί η Αττική

Με αυτοκινητοπομπή, η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Υποδομών, οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Με αυτοκινητοπομπή, η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Υποδομών, οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Χειρόφρενο τραβούν για 24 ώρες την Τετάρτη οι οδηγοί ταξί της Αττικής. Οξύτατες αντιδράσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Αναβλήθηκε η συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών (Vid)

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι οδηγοί ταξί της Αττικής  από τις 5 το πρωί της Τετάρτης έως τις 5 το πρωί της Πέμπτης.

Ο ΣΑΤΑ αποφάσισε να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος που εξήγγειλε τη Δευτέρα ο υπουργός υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα, εξήγγειλε την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του, καθώς όπως τόνισε δεν προέκυπτε η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το επάγγελμα εξακολουθούσε να είναι κλειστό.

Από το πρωί αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει τα ταξί τους κατά μήκος της Λεωφόρου Μεσογείων, κοντά στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, χωρίς ωστόσο να προκαλούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Έξω από το υπουργείο βρίσκονται παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια, ενώ όπως έγινε γνωστό η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του κ. Ραγκούση, με αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί, δεν θα πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι ο υπουργός συμμετάσχει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση αυτή ενδέχεται να γίνει αύριο.

Μάλιστα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους ακινητοποίησαν τα οχήματα τους στη δεξιά πλευρά των παρακάτω δρόμων, στο ρεύμα προς Αθήνα:

Λεωφ. Βουλιαγμένης, στο ύψος του Αλίμου,

Π. Τσαλδάρη στο Περιστέρι,

Λεωφ. Μεσογείων, στο ύψος του υπουργείου Μεταφορών,

Λεωφ. Συγγρού, στον Αγιο Σώστη,

Λεωφ. Ποσειδώνος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,

Λεωφ. Κηφισίας, στο ύψος της Κατεχάκη.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελίες για μαύρο χρήμα στα ταξί

Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί

Σε ισχύ η πλήρης απελευθέρωση των ταξί

SHARE: