Χωρίς ταξί και μέσα μεταφοράς

Χωρίς ταξί και μέσα μεταφοράς
ΑΘΗΝΑ-ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Χάος επικρατεί στους δρόμους της πρωτεύουσας την Τετάρτη. Χειρόφρενο σηκώνουν οι οδηγοί ταξί. Δεν κινείται κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς

Εξαιρετικά δύσκολη η Τετάρτη για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα παραμένουν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ και προαστιακός, ενώ 24ωρη απεργία κήρυξαν και εργαζόμενοι σε  ολόκληρο τον όμιλο του ΟΣΕ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται από την Τετάρτη και οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αρχίζουν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Δείτε την κίνηση στους δρόμους αυτή τη στιγμή στο χάρτη του NEWS 247.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, κάλεσε τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο τομέας των αστικών συγκοινωνιών συνεχίζει να παράγει ελλείμματα, που για το 2011 θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι οριακή.

Βασικό αίτημα των εργαζόμενων είναι να μην προχωρήσει ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας στις επιχειρήσεις των αστικών συγκοινωνιών, από τις οποίες, όπως διατείνονται, έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες υπάλληλοι, στο πλαίσιο των μετατάξεων.

Δείτε την κίνηση στους δρόμους αυτή τη στιγμή στο χάρτη του NEWS 247.

Σε ποιους οδικούς άξονες η κίνηση χτυπάει κόκκινο:

*Στην έξοδο της Αθηνών-Λαμίας

*Στην είσοδο της Αθηνών-Λαμίας (από Αττική οδό έως Αχαρνών)

*Στη λ. Κηφισού

*Στην Αλεξάνδρας

*Στην Μεσογείων

*Στη Κατεχάκη

*Στη λ. Κηφισίας

*Στη Βασ. Σοφίας

*Στη Βασ. Κωνσταντίνου

*Στη λ. Συγγρού

*Στη Βασ. Αμαλίας

*Στο λιμάνι του Πειραιά

*Στη λ. Ποσειδώνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα