“Χτύπημα” και σε δεύτερο ταμείο ετοίμαζαν οι κατηγορούμενοι για την απάτη στον Οίκο του Ναύτου

“Χτύπημα” και σε δεύτερο ταμείο ετοίμαζαν οι κατηγορούμενοι για την απάτη στον Οίκο του Ναύτου

Νέα "επιχείρηση" είσπραξης μεγάλου ποσού από ασφαλιστικό ταμείο σχεδίαζαν οι έξι κατηγορούμενοι για την απάτη στον Οίκο του Ναύτου. Ερευνάται πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων

Έτοιμοι να εξαπατήσουν και άλλο ασφαλιστικό ταμείο ήταν τα έξι άτομα που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την απάτη στον Οίκο του Ναύτου, όπως προκύπτει μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ετοίμαζαν και νέα “επιχείρηση” είσπραξης μεγάλου ποσού από ασφαλιστικό ταμείο ενώ φαίνεται να έχουν προκύψει στοιχεία που χρίζουν διερεύνησης για να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση.

Μάλιστα, για νέο “χτύπημα” έκανε λόγο στην προανακριτική του κατάθεση και ο ιδιοκτήτης κλινικής, ο οποίος κατήγγειλε την παράνομη δράση των έξι κατηγορουμένων, οι οποίοι να θυμίσουμε ότι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να λαμβάνουν 205.000 ευρώ. Του είχαν προτείνει να λάβει με πλαστά παραστατικά 1.000.000 ευρώ από το ταμείο των ναυτικών, ποσό που είχε ήδη πληρωθεί για νόμιμες υπηρεσίες υγείας. Όπως τόνισε, το ίδιο του είχαν προτείνει να κάνουν και με άλλα ταμεία.

«Τους ενημέρωσα πως το μόνο ταμείο από το οποίο έχω εισπράξει χρήματα είναι το ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Τότε ο Σ. Γκ. (σ.σ.: εκ των κατηγορουμένων) με ρώτησε ποιο ήταν το ποσό της προηγούμενής μου πληρωμής και του απάντησα περίπου 1,3 εκατομμύριο. Εκείνος κάνοντας σχετικό μορφασμό μου έδειξε ότι ενθουσιάστηκε με το ύψος του ποσού. Μου είπε ότι θα μιλήσει με κάποιους ανθρώπους και ότι υπάρχει καλή πιθανότητα να πληρωθώ εκ νέου για τις οφειλές που είχα πληρωθεί ήδη από το ταμείο” είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης κλινικής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, τηλεφωνικές συνομιλίες υπαλλήλου του Οίκου του Ναύτου, η οποία είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Φαίνεται να έχει κεντρικό ρόλο και επικαλείται την κομματική της ιδιότητα ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με πρόσωπα που είχαν την ευθύνη του ταμείου.

Οι έξι συλληφθέντες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου, θα βρεθούν την Τρίτη (05/11) ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν. Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου και πλαστογραφία.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα