"Δεν υπάρχουν παρακρατικοί στην ΕΛ.ΑΣ."

28-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.(EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
28-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ.(EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αρνήθηκε πως στους κόλπους της Αστυνομίας δρουν παρακρατικοί, όπως είχε καταγγείλει μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο Σύνταγμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Σε δηλώσεις του στον "Βήμα 99,5", ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιος Κοκκολάκης, διατύπωσε την εκτίμηση, ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

"Δεν νοείται, να έχουν περάσει τόσες δεκαετίες, από τον υπουργικό θώκο του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και σήμερα Προστασίας του Πολίτη και από τη θέση του αρχηγού της Αστυνομίας, όλα αυτά τα χρόνα τόσα πρόσωπα και να μην έχει αποκαλυφθεί τίποτα, εάν υπήρχε", είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, όπου έχασε τη ζωή του και ο 53χρονος διαδηλωτής, Δ. Κοτζαρίδης, η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, κατήγγειλε πως στους κόλπους της Αστυνομίας δρουν παρακρατικοί.

Ο κ. Κοκκολάκης τόνισε ακόμη, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ράικου, να διερευνηθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες.

Ερωτηθείς για τη στάση της Αστυνομίας, σχετικά με τα πανό που αναρτήθηκαν σε γήπεδα με υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών, απάντησε:

"Δεν είναι θέμα μεγάλης σπουδής. Είναι θέμα υποχρέωσης που έχει η Αστυνομία στα πλαίσια της συμμετοχικής της δράσης στη διεξαγωγή των αγώνων. Δεν μπαίνουμε στη λογική της ανάρτησης του πανό. Το τι απαγορεύεται ή επιτρέπεται προβλέπεται άλλωστε στον Κανονισμό Ποδοσφαίρου. Γενικώς δεν επιτρέπεται η ανάρτηση πανό με υβριστικό ή αντεθνικό περιεχόμενο".

Αναφερόμενος τέλος στην εγκληματικότητα, αναγνώρισε πως "έχουν αυξηθεί τα περιστατικά", σημείωσε ωστόσο πως παράλληλα "υπάρχει και ποιοτική αύξησή της".

"Από την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στον εισαγγελέα περισσότεροι από 10.800 κλέφτες και διαρρήκτες και πάνω από 1.500 ληστές. Έχουν εξαρθρωθεί πάνω από 380 εγκληματικές οργανώσεις -σπείρες, κατά το κοινώς λεγόμενο- που είτε λήστευαν είτε εξαπατούσαν κόσμο και θεωρώ ότι στη δράση των κακοποιών υπάρχει και η αντίδραση της Αστυνομίας", επεσήμανε ο κ. Κοκκαλάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντρα ΚΚΕ και ΛΑΟΣ για τους κουκουλοφόρους

Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες

Πολιτικός "πόλεμος" στη σκιά των επεισοδίων

SHARE: