Δικαστική δικαίωση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Δικαστική δικαίωση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ-ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΓΚΑΚΗ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Το αιτιολογικό της απόφασης

Με απόφαση της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, το δικαστήριο του Αμβούργου έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, κατά της εφημερίδας της Γερμανίας, Suddeutsche Zeitung.

Αφορά σε δημοσίευμα της, στις 25/12/2011, για την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου για την εταιρεία Ferrostaal.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως και η προσφυγή του Α. Τσοχατζόπουλου κατά του περιοδικού Σπίγκελ , είχε ανάλογο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την πλευρά Τσοχατζόπουλου, το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung βρίθει από παντελώς αυθαίρετες, αστήρικτες και απόλυτα συκοφαντικές αναφορές σε βάρος του πρώην υπουργού.

Παρόλα αυτά όμως, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, το δημοσίευμα έτυχε ευρείας αναπαραγωγής από αρκετά ΜΜΕ, “με αποτέλεσμα ένα μέρος της κοινής γνώμης στην Ελλάδα να σχηματίσει λανθασμένη αντίληψη σχετικά με την υπόθεση, διότι, αντί του πραγματικού περιεχομένου αυτής της δικαστικής απόφασης, προβλήθηκαν όσα παντελώς ανακριβή και συκοφαντικά αναφέρθηκαν στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας”.

Το δικαστήριο του Αμβούργου απαγορεύει, ήδη από σήμερα, ρητά και κατηγορηματικά, και μάλιστα με την απειλή υψηλού χρηματικού προστίμου, την οποιαδήποτε επανάληψη των συκοφαντικών ισχυρισμών που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, οι οποίοι και περιγράφονται αναλυτικά στη δικαστική απόφαση.

Επιπρόσθετα, το Δικαστήριο απαγορεύει στους υπευθύνους της εφημερίδας να ισχυρίζονται ή να διαδώσουν τέτοιες ή παρόμοιες αναφορές σε βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα