Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Ζωής Τηγανούρια στον Κήπο του Μεγάρου

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Ζωής Τηγανούρια στον Κήπο του Μεγάρου

Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τον Κήπο του Μεγάρου και για να παρακολουθήσετε τη Ζωή Τηγανούρια με το Κουιντέτο της και καλεσμένο τον Θάνο Πολύδωρα

Το NEWS 247 σας προσφέρει 4 διπλές προσκλήσεις για τη μουσική παράσταση της Ζωής Τηγανούρια με το Κουιντέτο της και καλεσμένο τον Θάνο Πολύδωρα την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ώρα 21:00, στον Κήπο του Μεγάρου. Συμπλήρωστε τη φόρμα συμμετοχής.

Η Ζωή Τηγανούρια, συνθέτης και ακορντεονίστα, έχει ένα μοναδικό προσωπικό στυλ και μια πολυδιάστατη προσωπική πορεία στο μουσικό στερέωμα. Συντροφιά με νέους ταλαντούχους μουσικούς, τραγουδιστές & χορευτές Tango & Latin και έχοντας ως πυξίδα τα πλήκτρα του ακορντεόν της, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, θα μας αποκαλύψει τον κώδικα που ενώνει τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου. Ο ρομαντικός ήχος του χθες θα χρωματιστεί από τον σύγχρονο ήχο του σήμερα.

Στη συναυλία της στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής θα ζωντανέψουν εικόνες, ήχοι και φιγούρες θρύλων της μουσικής. Ο Astor Piazzolla, ο Carlos Gardel και ο Mariano Mores με το πάθος και τη φωτιά του Tango, συνομιλούν με το αισθησιακό λίκνισμα του Latin, τον γλυκό αναστεναγμό του Ηπειρώτικου Μοιρολογιού, το Παραδοσιακό Ελληνικό γλέντι της Θράκης, της Μακεδονίας, του Πόντου και των “Μπάλων” των νησιών μας, η διαχρονική απλότητα των μελωδιών του Βασίλη Τσιτσάνη και η δεξιοτεχνία του Μανώλη Χιώτη μαζί με τις συνθέσεις της Ζωής, συνθέτουν το πάζλ μιας βραδιάς χωρίς μουσικά σύνορα.

Το πρόγραμμα, διάρκειας δυόμιση ωρών που φέρει την υπογραφή της Ζωής Τηγανούρια χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες: Ξένοι συνθέτες(Sivuca-Glorinha Gadelha, Mariano Mores, Richard Galliano, Carlos Gardel, Gerardo Matos Rodriguez, Angel Villoldo)  Συνθέσεις του Astor Piazzolla(Sur Los Suenos, Oblivion, Fuga Y Misterio, Jean Y Paul, Libertango), Έλληνες συνθέτες, τραγούδια του αξέχαστου Βασίλη Τσιτσάνη(Σεράχ), του Μανώλη Χιώτη(Φλόγα), του Μάνου Αχαλινοτόπουλου(Βακχικόν), των Γ.Μανίκα/Ν.Ελληναίου(Άσε με να φύγω), Γιαννίδη/Σπυρόπουλου/Παπανίκα (Πόσο λυπάμαι), Συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια από το 1999 έως σήμερα(Δύο χείλη κατακόκκινα, Μονοπάτια, Ambitions, Αρμένικος διάλογος, Nostalgia, Flight on Five και Ταξίδι στην Ελλάδα, στη Μικρά Ασία & τα Βαλκάνια(Goran Bregovic, παραδοσιακά από την Ανατολική Ρωμυλία, την Μακεδονία, την Ρόδο, την Ήπειρο, τη Θράκη, την Καστοριά, τη Σαμοθράκη, τη Σμύρνη, την Πόλη).

Το κουιντέτο της Ζωής Τηγανούρια, ή αλλιώς Zoe’s Quintet αποτελούν εκτός από την ίδια ( ακορντεόν), ο Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), ο Κώστας Κωνσταντίνους (κιθάρα), ο Γιώργος Ρούλος (κόντρα-μπάσο) και ο Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά). Καλεσμένος της Ζωής Τηγανούρια είναι ο δημοφιλής τραγουδιστής Θάνος Πολύδωρας. Στη συναυλία μετέχουν οι χορευτές της σχολής χορού “Χοροακτίς” Κωστάκη- Μαυροειδή.

Η Ζωή Τηγανούρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην μακρινή Σαμοθράκη, σε οικογένεια Παραδοσιακών μουσικών. Έχει συνεργαστεί ως συνθέτης και ως σολίστ του ακορντεόν με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες. Με οκτώ προσωπικά άλμπουμ από το 2006 έως και σήμερα, με εκατό και πλέον συνθέσεις στην Ελληνική δισκογραφία, εκατοντάδες ηχογραφήσεις, μουσικές επενδύσεις ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών σειρών, η Ζωή Τηγανούρια εκπροσωπεί την Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες.

Στο εξωτερικό είναι γνωστή ως “Zoe”, μία καλλιτέχνης που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, και όπως δηλώνει και η ίδια: “η μουσική είναι ένα σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις…”. Είναι μία καλλιτέχνης, η οποία αρνείται να εγκλωβιστεί σε μουσικές «ταμπέλες», αφού “η μουσική είναι μία και αδιαίρετη..».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων: €7,00.

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της  συναυλίας: €9,00

Πληροφορίες για το κοινό στο  τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής στους διαγωνισμούς εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα