Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία του Κωνσταντίνου Βήτα στον Κήπο του Μεγάρου

Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία του Κωνσταντίνου Βήτα στον Κήπο του Μεγάρου

Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του Κωνσταντίνου Βήτα

Το NEWS 247 σας προσφέρει 4 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του Κωνσταντίνου Βήτα στον Κήπο του Μεγάρου, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και κερδίστε.

Ο ευαίσθητος και συναισθηματικά πάντα επίκαιρος δημιουργός της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής μοιράζεται με το κοινό του Μεγάρου τα νέα του τραγούδια: ηλεκτρικές και χιπ χοπ συνθέσεις με στίχους βαθιά αποκαλυπτικούς που λειτουργούν ως αντανακλάσεις της κρίσης και του προσωπικού επαναπροσδιορισμού

Ο Κωνσταντίνος Βήτα – ο γοητευτικά εσωστρεφής συνθέτης, στιχουργός κι ερμηνευτής με τη μακρά ιστορία στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική και την τεράστια απήχηση, από την περίοδο των καινοτόμων Στέρεο Νόβα έως σήμερα – μεταφέρει την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ και στον Κήπο του Μεγάρου την ηχώ της εποχής.

Την «Αντήχηση», όπως ο ίδιος ονόμασε το όγδοο προσωπικό του πόνημα. Έναν νέο κύκλο τραγουδιών με έντονα ηλεκτρικά και χιπ χοπ στοιχεία, και στίχους που «διαλογίζονται» πάνω στην αξία και τη μελαγχολία της μοναχικότητας αναφερόμενοι σε διάφορα κοινωνικά θέματα και στα δυσεπίλυτα ζητήματα της αγάπης.

Ένα ολόφρεσκο  δισκογραφικό υλικό που «μοιάζει με ένα γράμμα, ένα e-mail που στέλνεις σε ένα φίλο σου προσπαθώντας να του εξηγήσεις πώς περνάς αυτό τον καιρό. Ένα ημερολόγιο με σκόρπιες σκέψεις, φευγαλέες εικόνες που μεταφέρουν τον απόηχο των πραγμάτων σήμερα», όπως προτιμά να το χαρακτηρίζει.

Στην υπαίθρια αυτή συναυλία του που θα πραγματοποιηθεί καταμεσής του καλοκαιριού στο αναζωογονητικό περιβάλλον του Κήπου, ο συναισθηματικά πάντα επίκαιρος δημιουργός θα ξεδιπλώσει ζωντανά τις εικόνες και τα μουσικά του ηχοχρώματα, προτρέποντάς μας να ακολουθήσουμε, και μείς με τη σειρά μας, την εσωτερική μας φωνή και ν’ αφεθούμε σε δρόμους που στην πορεία τους γίνονται αποκαλυπτικοί.

Αποδεικνύοντας  πως είναι μια αστείρευτη φλέβα  αναζήτησης και σύνθεσης, ικανή να συλλάβει και να μεταδώσει τα πολλαπλά ερεθίσματα της εποχής, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα ερμηνεύσει τραγούδια που λειτουργούν ως αντανακλάσεις της κρίσης και του προσωπικού επαναπροσδιορισμού.

Έντεκα νέα κομμάτια που αγγίζουν πολλές και διαφορετικές μελωδίες: ορχηστρικές και ψυχεδελικές («Πρωτέας»), κάποιες στο γνώριμο μουσικό μοτίβο του καλλιτέχνη («Εκεί που χάθηκαν όλα τα αντίο») καθώς και άλλες που μοιάζουν σαν να ξέφυγαν από τον μουσικό κόσμο των Στέρεο Νόβα (την αμιγώς χιπ χοπ «Ένδεια» ή τα «Ατέλειωτα Χρυσάνθεμα»).

Έντεκα αντιπροσωπευτικά δείγματα της νέας μουσικής κουλτούρας και στιχουργικής αισθητικής που πλούτισε την ελληνική σκηνή απ’τις αρχές της δεκαετίας του ’90, που αντηχούν συναισθήματα, χαρούμενα ή μελαγχολικά, όλα όσα μπορεί να μας εμπνεύσει ένα βράδυ με την παρέα ή μια μοναχική μας στιγμή…

Η συναυλία του Κωνσταντίνου Β αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Minos EMI.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας και αρμονίας, σπούδασε ζωγραφική και ιστορία της τέχνης στην Μελβούρνη και γραφιστικές τέχνες στην Αθήνα. Δούλεψε σαν γραφίστας και δημοσιογράφος σε περιοδικά.

Το 1992, μαζί με τον Μιχάλη Δέλτα και τον Αντώνη Πι. ίδρυσαν το συγκρότημα Στέρεο Νόβα. Από τη διάλυση του συγκροτήματος, το 1997, μέχρι και σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως μουσικός, συνθέτης και παραγωγός. Παράλληλα με μια σειρά προσωπικών δίσκων (ενδεικτικά αναφέρουμε τους «Ένα παιχνίδι»1998, «Σούπερ Στέλλα» 1999, «Το παιδί» 2000, «Για σένα με αγάπη» 2002, «Χρυσαλλίδα» 2012) και συναυλιών, ο Κωνσταντίνος Βήτα έχει γράψει μουσική για το θέατρο, το χορό και τον κινηματογράφο.

Το 2003 δημιούργησε το «Τransformations», ίσως την πιο τολμηρή ανάγνωση στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι, και το 2006 τη μουσική για την πολυσυζητημένη παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου «2». Το 2005 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική, εικαστική έκθεση με τίτλο «Soundscapes» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας έργα ζωγραφικής, βίντεο, φωτογραφίας και σχέδια. Ενώ το 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο» με τραγούδια, σημειώσεις και ανέκδοτα ποιήματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων: €10.

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της  συναυλίας: €12,00

Πληροφορίες για το κοινό στο  τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Οι όροι συμμετοχής στους διαγωνισμούς του NEWS 247 εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα