Απότακτος αστυνομικός σε σπείρα

Απότακτος αστυνομικός σε σπείρα
ΡΕΝΤΗ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΖΙΠ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Απόστρατος αξιωματικός φέρεται να είναι μέλος μεγάλης σπείρας, της οποίας η δράση όμως και οι διαδρομές συναντιούνται με εκείνες της συμμορίας των φονιάδων των αστυνομικών στου Ρέντη

Συνεχίζεται η τεράστια επιχείρηση που ξεκίνησε από την Αστυνομία, με πρωταρχικό στόχο την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών του φονικού στην περιοχή του Ρέντη αλλά επίσης και τη διάλυση συμμοριών με έντονη δράση.

Στο πλαίσιο αυτό, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές και συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί δράστες και ένας Έλληνας, ο οποίος μάλιστα είναι απότακτος αστυνομικός.

Δύο από τους συλληφθέντες, αλβανικής καταγωγής, είχαν διαθέσει κλεμμένο όχημα στους δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η διάλυση της σπείρας

Η αστυνομία ξεκίνησε να μαζεύει, όπως λέμε στην αστυνομική διάλεκτο, όλα τα μέλη της νέας αυτής σπείρας την Παρασκευή.

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί ηλικίας 29, 31, 31, 30, 32, 21, 32 και 29 ετών αντίστοιχα αλλά και ένας ημεδαπός, 41 ετών, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον απόστρατο αστυνομικό.

Ο τελευταίος συνελήφθη στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, σε διώροφη βίλα, η οποία σαφώς δεν προήρθε από κάποια προίκα, όπως σημείωνε δηκτικά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για “Σύσταση και συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση”, “Διακεκριμένες κλοπές”, “Ληστείες”, “Φθορά ξένης ιδιοκτησίας” κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, για παράβαση Νόμου “Περί ναρκωτικών” και παράβαση Νόμου “Περί όπλων”.

Οι συλληφθέντες εδώ και έναν χρόνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος καταστημάτων εμπορίας και φύλαξης αυτοκινήτων, σε οικίες και σε διάφορα άλλα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν τους στόχους, μέλη της συμμορίας εισέρχονταν σε αυτούς αφαιρώντας αντικείμενα, ενώ άλλοι περιφρουρούσαν τους χώρους – στόχους κατά τη διάρκεια της κλοπής και άλλοι τα πουλούσαν.

Ο ρόλος του απότακτου

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 41 ετών απότακτος αστυνομικός, ήταν βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Είχε τον ρόλο του ανθρώπου που περιφρουρεί έναν χώρο, ήταν δηλαδή τσιλιαδόρος σε πλήθος διαρρήξεων.

Αλλά, όπως γίνεται γνωστό, και όσο ήταν αστυνομικός, δεν υπήρξε δείγμα αρετής και ευπρέπειας.

Ο ανθυπαστυνόμος υπηρετούσε στις τεχνικές εφαρμογές, σε οικονομική υπηρεσία της Αστυνομίας, από όπου όμως εκδιώχθηκε κακήν κακώς πριν περίπου έναν χρόνο, όταν δηλαδή περίπου ξεκινούσε η δράση της συμμορίας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, είχε προχωρήσει σε απάτες εις βάρος πολιτών, στους οποίους υπόσχονταν εξυπηρέτηση και διευθέτηση υποθέσεών τους, με το αζημίωτο φυσικά.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις :

– Ληστεία την 04-10-2010 σε εταιρεία μεταφοράς αυτοκινήτων στην Μαγούλα όπου αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και έδεσαν – φίμωσαν υπάλληλο της εταιρείας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 93.000 ευρώ, δεκαέξι κινητά τηλέφωνα, μια καραμπίνα, διάφορες κρατικές πινακίδες αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην ως άνω εταιρεία καθώς και πέντε Ι.Χ.Ε. αυτ-τα.

– Κλοπή την 18-10-2010 στις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στην θέση Πλακωτό – Μαγούλας από όπου αφαίρεσαν τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

– Κλοπή την 25-26/10/2010 σε εταιρεία πώλησης αυτ-των στη Μαγούλα Αττικής από όπου αφαίρεσαν από το προαύλιο χώρο της αποθήκης τρία Ι.Χ.Ε. αυτ/τα.

– Κλοπή την 05-11-2010 σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο Αττικής, από όπου αφαίρεσαν επτά αυτοκίνητα, πέντε GPS μάρκας MLS και δεκατρία δοχεία ορυκτέλαια των πέντε λίτρων.

– Κλοπή, νυκτερινές ώρες της 07/08-11-2010 σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο Αττικής από όπου αφαίρεσαν εφτά GPS , ένα γρύλο και διάφορα αξεσουάρ όπως πατάκια, υαλοκαθαριστήρες και δεκαπέντε δοχεία ορυκτέλαια των πέντε λίτρων.

– Κλοπή, κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 11-11-2010, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο, από όπου αφαίρεσαν δώδεκα ΙΧΕ αυτοκίνητα και δεκαπέντε ηχοσυστήματα αυτ-των συνολικής αξίας 3.000 €.

– Ληστεία, την 19-01-2011 στον υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο όπου αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και έδεσαν υπάλληλο της εταιρείας, αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία και ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, ενώ προκάλεσαν φθορές στο σύστημα καταγραφής εικόνας, πυρανίχνευσης και σε εννέα (9) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της παραπάνω εταιρείας.

– Κλοπή, την 17-01-2011 σε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στη Ν. Ερυθραία, από όπου αφαίρεσαν εννέα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πινακίδες κυκλοφορίας και κλειδιά αυτ-των.

– Ληστεία, την 30-03-2011 σε εταιρεία στο Καπανδρίτι όπου με την απειλή όπλων που κρατούσαν, χτύπησαν και ακινητοποίησαν υπάλληλο της εταιρείας, αφαιρώντας από ένα χρηματοκιβώτιο επιταγές αξίας περίπου 500.000 €, ενώ με τα κλειδιά που βρήκαν σε γραφείο της εταιρείας, αφαίρεσαν επτά ΙΧΕ αυτ-τα καθώς και διάφορα κλειδιά αυτ-των.

– Κλοπή , την 01-04-2011 σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Κρυονέρι, από όπου αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 190.000 €, δύο φορητούς υπολογιστές και μια φωτογραφική μηχανή.

– Κλοπή, την 09-04-2011 σε κατάστημα – μάντρα οικοδομικών υλικών και εργαλείων στην Κερατέα, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 € από το ταμείο και διάφορα μηχανήματα και εργαλεία όπως κομπρεσέρ, τροχούς, τριβία, επαναφορτιζόμενα τρυπάνια και κατσαβίδια, κόφτες πλακιδίων και διάφορα άλλα μικροεργαλεία συνολικής αξίας περίπου 4.900 €.

– Κλοπή, τις βραδινές ώρες της 12-13/04/2011 σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στην Κερατέα, από όπου και αφαίρεσαν α) Τριάντα μία τηλεοράσεις , β) Εννέα (9) DVD PLAYER , γ) Πέντε (5) ραπτομηχανές, δ) Δέκα οκτώ (18) ατμοσίδερα και πρεσοσίδερα , ε) Είκοσι επτά (27) μίξερ και πολυμηχανήματα, στ) Επτά (7) τοστιέρες και ζ) Δέκα εννέα (19) σεσουάρ διαφόρων μαρκών, συνολικής αξίας περίπου 25.000 – 30.000 €.

– Διάρρηξη, την 17-04-2011, σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι.

– Κλοπή, την 13-09-2010, σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί από όπου αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

– Κλοπή, την 26-09-2010, σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί από όπου αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

– Ληστεία, την 17-04-2011, σε οικία όπου με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους ενοίκους, ξήλωσαν τα καλώδια του συναγερμού ο οποίος είχε ενεργοποιηθεί, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 € και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η σχέση τους με τους φονιάδες του Ρέντη

Όπως έλεγαν στο News247, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, η συστηματική παρακολούθηση μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας έφερε το θεμιτό αποτέλεσμα. Οδήγησε στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δολοφόνων των δύο αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί πολλών υπηρεσιών αλλά κυρίως της Ασφάλειας, είχαν εντοπίσει μέλη της συμμορίας και είχαν ενδείξεις πως αυτοί θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους δολοφόνους των δύο αστυνομικών.

Δύο εκ των αλλοδαπών συλληφθέντων, είναι αυτοί που διέθεσαν το αυτοκίνητο μάρκας VOLVO, το οποίο είχαν αφαιρέσει από την έκθεση εμπορίας αυτοκινήτων, στους δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Σε συνδυασμό με τα τηλεφωνήματα που εντοπίστηκαν, τους αριθμούς αλλά και τις κωδικοποιημένες συνομιλίες, έφεραν τους αστυνομικούς στο κατώφλι των εγκληματιών και άνοιξαν το δρόμο για την πολλαπλή επιτυχία της ΕΛΑΣ.

Να συλληφθούν οι δολοφόνοι – άλλοι δύο αναζητούνται και μάλλον είναι εκτός Ελλάδος-, αλλά και να τερματιστεί η δράση δύο οργανωμένων συμμοριών, οι οποίες ευθύνονται για πλήθος ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών.

Είναι δε τόσο σκληροί κακοποιοί, που σε μία περίπτωση ληστείας που ετοίμαζαν, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συνεννοηθεί, εάν το θύμα έφερε αντίσταση να τον σκότωναν.

Η Αστυνομία εμφανίζεται να συνεχίζει την έρευνα και μάλιστα αξιωματικοί της κάνουν λόγο για συλλήψεις οι οποίες θα ακολουθήσουν και θα ξεπεράσουν ακόμα και τις 30.

Μάλιστα, ανώτατος αξιωματικός τόνισε πως μετά αυτή τη μεγάλη και πετυχημένη επιχείρηση, έχει δοθεί καίριο χτύπημα στην οργανωμένη εγκλήματικότητα και θα μειωθούν πολύ αυτού του είδους οι ληστείες και οι κλοπές.

Τι βρέθηκε κατά τις έρευνες

Σε έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων και σε χώρους που είχαν ενοικιάσει και χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα και αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

–  Επτά πιστόλια εκ των οποίων τα τρία τύπου REPLICA .

– Δύο (2) κυνηγετικά όπλα.

– Εκατόν ογδόντα (180) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

–  Πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

– Μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ινδική κάνναβη).

– Πλήθος πλαστών εγγράφων (δελτία ταυτότητος κλπ).

–  Σαράντα κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM .

– Το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

– Διάφορα καλλυντικά, φάρμακα, παραφαρμακευτικά, κλειδιά αυτοκινήτων, εργαλεία καθώς και διάφορα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα