Ζητούν ελεύθερη διέλευση

Ζητούν ελεύθερη διέλευση
ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ. EUROKINISSI

Ελεύθερη διέλευση μέσω καρτών στα διόδια, διεκδικεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από όπου διέρχεται η Πατρών - Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων. Δεν έχει ολοκληρωθεί το παράπλευρο εθνικό οδικό δίκτυο

Κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια διεκδικεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για όλους τους πολίτες των δήμων από όπου διέρχεται ο Οδικός Άξονας Πατρών – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ).

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η χορήγηση κάρτας ελεύθερης διέλευσης είναι από τα κατεξοχήν θέματα τα οποία τίθενται μεταξύ των τεσσάρων σημείων που περιλαμβάνει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το παράπλευρο και δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο, να δοθούν κάποιες κάρτες ελεύθερης διέλευσης, να καθιερωθεί η ηλεκτρονική κάρτα διέλευσης με χρέωση ανά χιλιόμετρο και, τέλος, περιλαμβάνεται και η ρητή άρνηση να μην μπουν διόδια στην Εύβοια, εννοώντας το δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα.

Ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, χαρακτηρίζει ως “δίκαιο κοινωνικό αίτημα” αυτό που αναδεικνύουν οι πολίτες στη Στερεά Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε πως “οι ολοκληρωμένοι και ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι είναι υποχρέωση του κράτους και εφόσον ισχύει αυτή η συνθήκη οι πολίτες συμφωνούν με την πληρωμή διοδίων, στην αντίθετη περίπτωση διαφωνούν εύλογα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα