ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Adam Tooze,      Columbia  ,   Eteron  . 8 2022.: News24/7.gr /  Watkinson

Ο Άνταμ Τουζ φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν την παγκόσμια οικονομία

Ο Άνταμ Τουζ εξηγεί στο New York Magazine τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο ο πλανήτης εξαιτίας του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τον ρόλο της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας.

Παγκόσμια Τράπεζα: Επισφαλής η θέση του Μαλπάς στην προεδρία - Η απάντηση που προκάλεσε οργή

Παγκόσμια Τράπεζα: Επισφαλής η θέση του Μαλπάς στην προεδρία - Η απάντηση που προκάλεσε οργή

Η τοποθέτηση του Ντέιβιντ Μαλπάς σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη από την καύση ορυκτών καυσίμων έφερε αντιδράσεις από διπλωμάτες και οργανώσεις που ζητούν από τον Μπάιντεν να τον αντικαταστήσει.

Η ύφεση σκεπάζει την Ευρώπη, ενώ έρχεται ένας από τους "πιο δύσκολους χειμώνες εδώ και γενιές"

Η ύφεση σκεπάζει την Ευρώπη, ενώ έρχεται ένας από τους "πιο δύσκολους χειμώνες εδώ και γενιές"

Καθόλου αισιόδοξες οι εκτιμήσεις από τον Ευρωπαίο υπουργό Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Το μεγάλο ενεργειακό "αγκάθι" και οι -όποιες- προοπτικές.

Τράπεζες

Τράπεζες: Συναγερμός για νέα κόκκινα δάνεια

Ο φόβος για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων, τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί. Οι λόγοι της αυξημένης ανησυχίας και οι πιο επικίνδυνες κατηγορίες δανείων για αδυναμία εξυπηρέτησης.

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Νταβός: "Βιώνουμε ένα σοκ, η χρονιά θα είναι δύσκολη" λέει η επικεφαλής του ΔΝΤ

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός πως έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ο φόβος μιας παγκόσμιας ύφεσης λόγω των οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία.

Καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας

ΔΝΤ: "Βλέπει" ανάπτυξη 3,5% και πληθωρισμό 4,5% στην Ελλάδα το 2022

Μεγάλες προκλήσεις όπως μείωση της ανάπτυξης, αύξηση του πληθωρισμού, αύξηση επιτοκίων και μεγάλα εμπόδια σε εμπορικό επίπεδο λόγω των κυρώσεων και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα βλέπει το ΔΝΤ στην νέα έκθεση που δημοσίευσε εν όψει και της εαρινής συνόδου του.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις

Η εικόνα για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία παραμένει "ζοφερή και ασαφής". Ποιες θα είναι οι άμεσες και οι έμμεσες επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής.

Πετρέλαιο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλματώδης αύξηση στην τιμή του πετρελαίου

Ο αποκλεισμός μεγάλων ρωσικών τραπεζών από το SWIFT αλλά και απαγόρευση συναλλαγών με την ρωσική κεντρική τράπεζα οδήγησαν το ρούβλι σε ελεύθερη πτώση ενώ το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενεργειακής κρίσης γίνεται ολοένα και πιο πιθανό.

Φωτο αρχείου.

Κρίση και η σταθερότητα της αλλαγής

Ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών Περικλής Γκόγκας γράφει για τo ενεργειακό κόστος, την άνοδο του πληθωρισμού, τα σοβαρά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και διατυπώνει τις εκτιμήσεις του για το μέλλον.

Το πρώτο κρούσμα της "Όμικρον" στις ΗΠΑ "βούλιαξε" τους δείκτες της Wall Street

Το πρώτο κρούσμα της "Όμικρον" στις ΗΠΑ "βούλιαξε" τους δείκτες της Wall Street

Ραγδαία η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης "Όμικρον" παγκοσμίως. Το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ έχει ήδη αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, που αποτυπώθηκε στους δείκτες της Wall Street.

Ερντογάν

Ο Ερντογάν δεν θα συμβιβαστεί ποτέ στο ζήτημα των επιτοκίων

Υπεραμυνόμενος για μια ακόμη φορά της πρόσφατης μείωσης των επιτοκιών που προκάλεσαν πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις τους.

Τ. Αναστασάτος: Γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη για την επούλωση των "πληγών" της πανδημίας

Τ. Αναστασάτος: Γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη για την επούλωση των "πληγών" της πανδημίας

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank ανέδειξε ως κεντρικό σημείο της συζήτησης την ανάγκη στοχοθέτησης γρήγορης και βιώσιμης ανάπτυξης συνδυάζοντας την αποτελεσματική χρήση πόρων με τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Dogecoin

Στέλεχος της Goldman Sachs παραιτήθηκε αφού έβγαλε εκατομμύρια από το Dogecoin

Το Dogecoin έχει καταγράψει πτώση άνω του 30% αυτήν την εβδομάδα, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται περισσότερο από 1.000% από τις αρχές του 2021 οδηγώντας διευθυντή της Goldman Sachs να παραιτηθεί χάρη στα υψηλά κέρδη που αποκόμισε.

Polygreen: Πώς η κυκλική οικονομία αλλάζει την καθημερινότητα μας

Polygreen: Πώς η κυκλική οικονομία αλλάζει την καθημερινότητα μας

Η κυκλική οικονομία αναδιαμορφώνει τις ζωές μέσω της ενεργειακής αξιοποίησης των αποβλήτων, βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο με την ανακύκλωση. Η Polygreen ανοίγει το δρόμο για ένα καλύτερο Αύριο.

ΕE: Μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 4,9 στο τέλος του 2020

ΕE: Μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 4,9 στο τέλος του 2020

Οι νέες ανακοινώσεις της Eurostat έδειξαν μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο τέλος της περασμένης χρονιάς, που φαίνεται να προέκυψε από την κατανάλωση των νοικοκυριών σε εποχή αυστηρών lockdown λόγω του κορονοϊού.

Μια γυναίκα περπατά μπροστά ​​από έναν ηλεκτρονικό πίνακα που δείχνει τον δείκτη μετοχών του Χονγκ Κονγκ.

Κορονοϊός: Σε ξέφρενο άλλα άνισο ρυθμό η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας

Οι προβλέψεις για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία του κορονοϊου αναθεωρήθηκαν εκ νέου προς τα πάνω. Όμως η έξοδος από το τούνελ της ύφεσης δεν θα είναι το ίδιο άμεση για όλα τα κράτη.

Μια γυναίκα περπατά μπροστά ​​από έναν ηλεκτρονικό πίνακα που δείχνει τον δείκτη μετοχών του Χονγκ Κονγκ.

Κίνα: Πάνω από 200 δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία

Περισσότεροι από 200 δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν στην Κίνα τον τελευταίο χρόνο, καθώς το χρηματιστήριο της χώρας ακμάζει. Οι αριθμοί αντιστάθμισαν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

O δισεκατομμυριούχος Πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Μohammed bin Rashid Al Maktoum εξακολουθεί να κρατά φυλακισμένες -και εξασφανισμένες- τις κόρες του που επιχείρησαν να αποδράσουν από το Ντουμπάι, με τη Μεγάλη Βρετανία -όπου έχει καταδικαστεί- να απαιτεί αποδείξεις πως είναι ζωντανές.

Κολαστήριο χλιδής: Ο δισεκατομμυριούχος Σεΐχης του Ντουμπάι κρατά φυλακισμένες τις κόρες του

H τελευταία αποκάλυψη της εκπομπής Panorama του BBC αφορά το 'χαλιφάτο της χλιδής', τον δισεκατομμυριούχο Σεΐχη του και την απαγωγή και φυλάκιση (χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες) δυο κορών του.

Έρχονται για πρώτη χρονιά στη χώρα μας τα Green Awards

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των φετινών Green Awards 

Στη φετινή διοργάνωση στερηθήκαμε την λαμπρή γιορτή της απονομής, αλλά δεν στερηθήκαμε τη χαρά να γνωρίσουμε προϊόντα, διαδικασίες ανάπτυξης και υπηρεσίες οι οποίες αφορούν το green lifestyle και την green οικονομία.

Bitcoin

Γερμανία: Κατασχέθηκαν bitcoin αξίας 50 εκατ. ευρώ - Ποιος είναι όμως ο κωδικός τους;

Bitcoin αξίας 50 εκτ. ευρώ κατασχέθηκαν από έναν άνδρα στην Γερμανία, ο οποίος αρνείται να δώσει τον κωδικό πρόσβασης, ενώ όσο βρίσκεται στην φυλακή η αξία τους αυξάνεται.

Η μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της Ε.Ε. δεν περιλαμβάνει τους χειρότερους παραβάτες

Η μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων της Ε.Ε. δεν περιλαμβάνει τους χειρότερους παραβάτες

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα, πιέζοντας για αλλαγές στην κατάρτιση του καταλόγου φορολογικών παραδείσων της Ε.Ε., καθώς αυτή τη στιγμή κρίνεται ότι «προκαλεί σύγχυση και είναι αναποτελεσματικός».

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ισχυρή η παγκόσμια ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Οι μαζικοί εμβολιασμοί που αναμένεται, περί τα μέσα του 2021, να έχουν καλύψει μία κρίσιμη μάζα του πληθυσμού, δύνανται να δώσουν ώθηση στην καταναλωτική και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, τονίζει σε έκθεσή της η Eurobank.

Οι 20 ευκαιρίες που αναδύονται στη μετα-Covid εποχή και ορίζουν την επόμενη μέρα του πλανήτη

Οι 20 ευκαιρίες που αναδύονται στη μετα-Covid εποχή και ορίζουν την επόμενη μέρα του πλανήτη

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καινοτομίας χαρτογραφούν, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το ψηφιακό μέλλον που μας περιμένει μετά την πανδημία.

Τουρκική λίρα

Τουρκία: Νέα υποχώρηση της λίρας μετά την προσωρινή εκτόξευση

Η αύξηση του επιτοκίου που είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια, μπορεί να ανακόψει την ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας, αλλά ίσως στηρίξει τη λίρα μετά τα διαδοχικά χαμηλά επίπεδα.

ΔΝΤ – Γκεοργκίεβα: Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδύνεται

ΔΝΤ – Γκεοργκίεβα: Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδύνεται

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι η κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός θα αφήσει πιθανότατα βαθιά, άνισα σημάδια σε κάποιες χώρες. Η Γκεοργκίεβα κάλεσε τους ηγέτες να δεσμευτούν για πράσινες επενδύσεις.