ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

H Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου (13 Νοεμβρίου 1987) είναι Ελληνίδα πανεπιστημιακός και πολιτικός, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Από το 2014 ήταν επισκέπτρια λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Κέιμπριτζ. Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ (OECD) στο Παρίσι ως οικονομολόγος και κατόπιν στην Αθήνα για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ ως οικονομολόγος ειδικός στον ανταγωνισμό. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ακόμη έχει συντονίσει εθνικά σχέδια κινητροδότησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολής του Κέιμπριτζ, του εμπορικού επιμελητηρίου του Σουδάν και του Υπουργείου Υγείας του Ιράν. Ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 έχει επικεντρωθεί στην παιδική προστασία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Χαμόγελο του Παιδιού

Βήματα πίσω της κυβέρνησης για το Χαμόγελο του Παιδιού

Εν αναμονή εξελίξεων το "Χαμόγελο του Παιδιού" καθώς φαίνεται πως ο πρωθυπουργός υποχώρησε εσπευσμένα στο αίτημα της διοίκησης για συνάντηση μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Τι είπε στο NEWS 24/7 ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κ. Γιαννόπουλος και τι υποστηρίζει το Υπουργείο Εργασίας.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιχαηλίδου: Μπαίνουν κανόνες στις δομές παιδικές προστασίας

Αυστηρές προδιαγραφές και σαφή κριτήρια ίδρυσης και λειτουργίας των Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας ορίζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αλλαγή σελίδας στην παιδική προστασία - Αυστηρές προδιαγραφές στις δομές

Η νέα υπουργική απόφαση ορίζει με σαφή κριτήρια και αυστηρές προδιαγραφές τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όταν πήγα να ορκιστώ, μού είπαν να μπω από την πόρτα των συνοδών

Η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου μίλησε για τα στερεότυπα κατά των γυναικών, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια ως γυναίκα πολιτικός.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στην εκπομπή "Μεγάλη Εικόνα"

Δόμνα Μιχαηλίδου: "Αδικία να μην μπορούν ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετήσουν ένα παιδί"

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε τη διαφορά αναδοχής και υιοθεσίας, ενώ αναφέρθηκε στις φήμες που θέλουν εκατοντάδες παιδιά παρατημένα σε νοσοκομεία. Όσα είπε για την καταγγελία για το ορφανοτροφείο - κολαστήριο στην Αττική.

Σημαία μας η παιδική προστασία

Σημαία μας η παιδική προστασία

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για την αξία της προστασίας των παιδιών και την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Διασφαλίζουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά

Δόμνα Μιχαηλίδου: Διασφαλίζουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά

Σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή "Άγιος Ανδρέας" παραβρέθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αγοράκι σε ορφανοτροφείο (φωτογραφία αρχείου)

Ορφανοτροφείο κολαστήριο: Καταθέτουν τα παιδιά - θύματα της κακοποίησης

Στο νοσοκομείο βρίσκονται πέντε από τα παιδιά του ορφανοτροφείου της Αθήνας που φέρονται να έχουν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των θυμάτων και των προσώπων που έκαναν τις καταγγελίες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την κόρη του Δάφνη και την Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκαν Την Παιδόπολη "Άγιος Ανδρέας", όπου φιλοξενούνται παιδιά χωρίς οικογένεια.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άκουσε τα κάλαντα από παιδιά της Παιδόπολης "Άγιος Ανδρέας"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την κόρη του Δάφνη και την Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκαν την Παιδόπολη "Άγιος Ανδρέας", όπου φιλοξενούνται παιδιά χωρίς οικογένεια.

Ένα φοβισμένο κορίτσι

Ορφανοτροφείο: Αποθήκη τιμωρίας, ληγμένα φάρμακα και σεξουαλικές πράξεις εν γνώσει εργαζομένων

Η Δόμνα Μιχαηλίδου προέβη σε περαιτέρω αποκαλύψεις για την υπόθεση του ορφανοτροφείου που έχει συγκλονίσει. Η αποθήκη τιμωρητήριο και τα ληγμένα φάρμακα.

Ένα κορίτσι κλαίει

Αποκάλυψη Μιχαηλίδου: Κακοποίηση ανηλίκων σε ορφανοτροφείο - Παρέμβαση εισαγγελέα

Εντολή από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων για προκαταρκτική έρευνα ύστερα από την καταγγελία υπαλλήλου ορφανοτροφείου στο κέντρο της Αθήνας για κακοποίηση παιδιών. Σοκ από τις αναφορές για σεξ μεταξύ παιδιών 7-12 ετών.

Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιχαηλίδου: Η κοινωνική πολιτική οφείλει να καθοδηγείται από την αρχή των ίσων ευκαιριών για όλους

Χρηματοδότηση για δομές αστέγων εξασφάλισε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Όπως τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, οι δομές αυτές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να επανενταχθούν οι συμπολίτες μας στον κοινωνικό ιστό.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιχαηλίδου: Σε κάθε περιφέρεια της χώρας ένα νοσοκομείο αναφοράς για την παιδική κακοποίηση

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συζήτησε με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα για την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

Στο 3ο Συνέδριο για τη διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις συζητήθηκε το αύριο στην αγορά εργασίας

Στο 3ο Συνέδριο για τη διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις συζητήθηκε το αύριο στην αγορά εργασίας

Τα θέματα που αφορούν την ένταξη ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά στην εργασία στην Ελλάδα αλλά και η Χάρτα Διαφορετικότητας συζητήθηκαν στο 3ο Συνέδριο για τη διαφορετικότητα στο 3ο Diversity in Business Conference 2021

Έφηβη κοπέλα (Φωτογραφία αρχείου)

Στη δουλειά και όχι στα θρανία

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την συμφωνία υπουργείου Εργασίας και Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου, να απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες 16χρονα παιδιά τα οποία ζουν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Βρεφονηπιακός σταθμός

Θ. Φωτίου: "Έκοψαν 83.000 παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ εν μέσω πανδημίας"

"Να προχωρήσει η προσχολική αγωγή ένα βήμα μπροστά και να μη γυρίσει δεκαετίες πίσω", καλεί σε δήλωσή της η βουλευτής και πρώην αναπληρώτρια υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, τη Δόμνα Μιχαηλίδου, αντιδρώντας στο γεγονός ότι 83.000 παιδιά έμειναν χωρίς voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Βρεφονηπιακός σταθμός

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις χορήγησης voucher

Ποιες οι προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης χορήγησης voucher για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Οι δηλώσεις της αρμόδιας υφυπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: "Θα γίνουν σίγουρα απολύσεις όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί"

Όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα νέα δεδομένα γύρω από τον κορονοϊό, για την πιθανότητα γενικής καραντίνας, αλλά και για το κίνημα αντιεμβολιαστών.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για εκπαιδευτικούς με τη Δόμνα ως "λαγό" απολύσεων

Ο Κ. Χατζηδάκης “μάζεψε” την υφυπουργό Εργασίας που μίλησε για απολύσεις αρνητών, την ώρα που οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας προανήγγειλαν επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: "Η γκάφα της Δόμνας Μιχαηλίδου αποκαλύπτει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς"

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "γκάφα" της Δόμνηας Μιχαηλίδου, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για "διχασμό των πολιτών μέσω των κυβερνητικών σχεδιασμών".

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου

Τα μάζεψε η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις απολύσεις ανεμβολίαστων - "Έκανα λάθος"

Με ανακοίνωσή της, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έσπευσε να ανασκευάσει τις πρωινές της δηλώσεις περί απόλυσης εργαζομένων δομών που δεν θα εμβολιάζονται ακόμη και μετά την αναστολή.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιχαηλίδου: Νομοθετούμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης

Νομοσχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας