ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

H Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου (13 Νοεμβρίου 1987) είναι Ελληνίδα πανεπιστημιακός και πολιτικός, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και διδακτορικό στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις επίσης από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Από το 2014 ήταν επισκέπτρια λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Κέιμπριτζ. Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ (OECD) στο Παρίσι ως οικονομολόγος και κατόπιν στην Αθήνα για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ ως οικονομολόγος ειδικός στον ανταγωνισμό. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ακόμη έχει συντονίσει εθνικά σχέδια κινητροδότησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολής του Κέιμπριτζ, του εμπορικού επιμελητηρίου του Σουδάν και του Υπουργείου Υγείας του Ιράν. Ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 έχει επικεντρωθεί στην παιδική προστασία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου: Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της στον Πειραιά

"Οι φασίστες δεν με φοβίζουν ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα" διεμήνυσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο γραφείο της.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιχαηλίδου για την υπόθεση της 14χρονης: Η κοπέλα έχει ήδη την κατάλληλη φροντίδα

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι στην υπόθεση της 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Δομή παιδικής προστασίας (φωτογραφία αρχείου)

Φλώρινα: Επί δύο μήνες χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά η κατηγορούμενη νοσηλεύτρια

Η νοσηλεύτρια σε δομή παιδικής προστασίας που κατηγορείται ότι χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά έχει εγείρει περισσότερες υποψίες καθώς αποκαλύφθηκε πως από το φαρμακείο της δομής λείπουν και δεκάδες ψυχοφάρμακα.

Νοσοκόμα

Νοσηλεύτρια κατηγορείται ότι έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά δομής - Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Την άμεση απομάκρυνση νοσηλεύτριας που κατηγορείται ότι έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά δομής κοινωνικής Πρόνοιας στη Δυτική Μακεδονία, διέταξε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Δόμνα Μιχαηλίδου

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τη "φιλικότερη" προς τα παιδιά δικαιοσύνη

Οταν ξεναγήθηκε στο "Σπίτι του Παιδιού" στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός έκρυψε επιμελώς την αλήθεια για τις αρνητικές επιδόσεις της κυβέρνησής του στο θέμα της φιλικότερης, προς τα παιδιά, δικαιοσύνης. Τι δεν έκανε η κυβέρνηση σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Βιασμός 12χρονης: "Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε πού μένει και πού πάει σχολείο το παιδί - Κοιμούνται σε σπασμένο καναπέ"

Η δικηγόρος της οικογένειας κατήγγειλε την υφυπουργό Εργασίας. "Ψευδής και ο ισχυρισμός για κατ' οίκον διδασκαλία". Καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σε κατ' οίκον διδασκαλία η 12χρονη από τον Κολωνό - Γιατί βρίσκεται στην θεία της

"Η πρόνοια για την 12χρονη του Κολωνού και τα αδέλφια της είναι ζήτημα της ελληνικής Πολιτείας, των υπουργείων και των υπηρεσιών που συνεργάζονται για αυτό και όχι των αλληλέγγυων ομάδων" δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

"Χαμόγελο του Παιδιού" σε Δόμνα Μιχαηλίδου: "Η άποψη ότι όλοι οι χώροι φιλοξενίας πρέπει να κλείσουν δεν δίνει λύση"

"Χαμόγελο του Παιδιού" σε Δόμνα Μιχαηλίδου: "Η άποψη ότι όλοι οι χώροι φιλοξενίας πρέπει να κλείσουν δεν δίνει λύση"

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε το "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων μετά από τις δηλώσεις της τελευταίας σε βάρος του Συλλόγου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου για "Χαμόγελο του Παιδιού": Έγινε καταγγελία για κακοποίηση και κακοδιαχείριση

Καταγγελία με αναφορές για κακοποιητική συμπεριφορά υποστήριξε πως έλαβε για το "Χαμόγελο του Παιδιού" και τον πρόεδρο του Συλλόγου, η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων.

Άτομο να αναπηρία

Φρίκη σε δομή ΑμεΑ: Απόκρυψη θανάτων φιλοξενούμενων, λειτουργία δωματίου απομόνωσης

Σοβαρές αποκαλύψεις από αυτεπάγγελτο έλεγχο κλιμακίου της ΕΑΔ και εμπειρογνωμόνων σε μονάδα φροντίδας παιδιών με αναπηρία. Διαβιούν ανήλικοι με ενήλικες χωρίς πρόβλεψη χωροταξικού διαχωρισμού και ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για Κιβωτό του Κόσμου: Γροθιά στο στομάχι - Χυδαίο το hashtag #νδ_παιδεραστές

Στις συγκλονιστικές καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται σε ιδρύματα, αλλά σε οικογένειες

Κιβωτός του Κόσμου: Το μεσημέρι ανακοινώνεται η νέα διοίκηση της δομής

Κιβωτός του Κόσμου: Το μεσημέρι ανακοινώνεται η νέα διοίκηση της δομής

Τα πρόσωπα για τη νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου έχουν κλείσει εκτός από ένα και αναμένεται να ανακοινωθούν το μεσημέρι της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αναδοχή: Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου - Τι ισχύει ως τώρα

Αναδοχή: Οι αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου - Τι ισχύει ως τώρα

Οι νέες καταγγελίες για παιδική κακοποίηση στην υπόθεση της Κιβωτού του κόσμου, προκάλεσαν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της αναδοχής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι αλλάζει.

Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης

Πλεύρης: Αν οι καταγγελίες για την "Κιβωτό" ισχύουν, θα πάει κόσμος φυλακή

Συλλήψεις προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες για την "Κιβωτό του Κόσμου". Διαβεβαιώσεις ότι η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου στο NEWS 24/7: "Καμία ανοχή στην παιδική κακοποίηση"

Με αφορμή τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως για την Κιβωτό του Κόσμου, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέλυσε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την προστασία των παιδιών που διαβιούν σε πάσης φύσεως δομές.

Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Πληθαίνουν οι καταγγελίες - Οι υποθέσεις που ερευνούν οι Αρχές

Σοκαριστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της "Κιβωτού του Κόσμου", για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές της οργάνωσης. Άγνοια δηλώνει τόσο η ΜΚΟ, όσο και και η Δόμνα Μιχαηλίδου, που ζήτησε "να βγουν όλα στη φόρα".

Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου για Κιβωτό του Κόσμου: "Πρέπει να βγουν όλα στη φόρα"

Η υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι διερευνώνονται οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου ενώ τόνισε την ανάγκη αποϊδρυματοποίησης των παιδιών σε όλες τις δομές.

"Κιβωτός του Κόσμου": Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες - "Όποιοι ήξεραν θα έπρεπε να ντρέπονται", είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου

"Κιβωτός του Κόσμου": Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες - "Όποιοι ήξεραν θα έπρεπε να ντρέπονται", είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές της "Κιβωτού του Κόσμου" ενώ ήδη εχει διαταχθεί έρευνα μετά την καταγγελία νεαρού για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιχαηλίδου: Στις 15 Οκτωβρίου ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια κοινωνία ισότητας και συμπερίληψης

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τη βιωματική δράση ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ «1ο Blind Guide Καλλιθέας» και τόνισε την ανάγκη συμπερίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου από Κύθηρα: "Καμία περιοχή της Ελλάδας εκτός του οπτικού μας πεδίου"

Η βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών με κοινωνικές δομές και υπηρεσίες από άκρη σε άκρη της χώρας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Το μήνυμα της υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από τα Κύθηρα.

Μιχαηλίδου: Με στοχευμένες δράσεις εξασφαλίζουμε σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον

Μιχαηλίδου: Με στοχευμένες δράσεις εξασφαλίζουμε σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον

Τις νέες δράσεις που εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά παρουσίασε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στην εκδήλωση "Ακούμε τη φωνή των παιδιών".

Χαμόγελο του Παιδιού

Βήματα πίσω της κυβέρνησης για το Χαμόγελο του Παιδιού

Εν αναμονή εξελίξεων το "Χαμόγελο του Παιδιού" καθώς φαίνεται πως ο πρωθυπουργός υποχώρησε εσπευσμένα στο αίτημα της διοίκησης για συνάντηση μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Τι είπε στο NEWS 24/7 ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κ. Γιαννόπουλος και τι υποστηρίζει το Υπουργείο Εργασίας.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιχαηλίδου: Μπαίνουν κανόνες στις δομές παιδικές προστασίας

Αυστηρές προδιαγραφές και σαφή κριτήρια ίδρυσης και λειτουργίας των Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας ορίζει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αλλαγή σελίδας στην παιδική προστασία - Αυστηρές προδιαγραφές στις δομές

Η νέα υπουργική απόφαση ορίζει με σαφή κριτήρια και αυστηρές προδιαγραφές τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όταν πήγα να ορκιστώ, μού είπαν να μπω από την πόρτα των συνοδών

Η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου μίλησε για τα στερεότυπα κατά των γυναικών, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια ως γυναίκα πολιτικός.