"Έφυγε" ο σκηνοθέτης Παύλος Τάσσιος

"Έφυγε" ο σκηνοθέτης Παύλος Τάσσιος

Έφυγε από τη ζωή, στα 69 του χρόνια, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της "Παραγγελιάς" Παύλος Τάσιος. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα

Στα 69 του χρόνια και λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Νίκου Κοεμτζή έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Παύλος Τάσσιος ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία του σκηνοθέτη της "Παραγγελιάς" θα γίνει τη Δευτέρα, στις 15:30, και θα ταφεί στο Νεκροταφείο Γλυκών Νερών.

Ο Π. Τάσσιος, από τις πιο ακραίες φυσιογνωμίες του ελληνικού σινεμά στις δεκαετίες του '70 και του '80, εμπνεύστηκε από το αθηναϊκό περιθώριο και κατέγραψε πρώτος τη ζωή στα Εξάρχεια, την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Η τραγική σύμπτωση είναι ότι έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Νίκου Κοεμτζή, που υπήρξε ήρωας του εκλιπόντος στην ταινία "Παραγγελιά" και τον οποίο ερμήνευσε εξαιρετικά ο Αντώνης Αντωνίου.

Ο Παύλος Τάσσιος πρωτοεμφανίστηκε στον ελληνικό κινηματογράφο τη δεκαετία του '60 ως βοηθός σκηνοθέτη και διευθυντής παραγωγής. Γύρισε 14 ταινίες και 12 τηλεοπτικές σειρές.

Οι πιο γνωστές του ταινίες είναι η "Παραγγελιά" (1980) και το "Νοκ Αουτ" (1968). Σκηνοθέτησε, επίσης, τις ταινίες: "Ναι μεν, αλλά..." (1972), "Το βαρύ... πεπόνι" (1977), "Το στίγμα" (1982) και "Τα βαποράκια" (1983). 

Παράλληλα, έγραψε το σενάριο για τις ταινίες: "Ναι μεν, αλλά...", "Το βαρύ... πεπόνι" και "Παραγγελιά".

Επίσης, έγραψε τους στίχους για το τραγούδι "Αν είσαι μάγκας", σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και πρώτη εκτέλεση Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στα γυρίσματα της ταινίας "Η ψεύτρα" γνωρίστηκε με την ηθοποιό Κατερίνα Γώγου, με την οποία λίγο καιρό μετά παντρεύτηκε. Απέκτησε μια κόρη, τη Μυρτώ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο Νίκος Κοεμτζής

"ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ"

SHARE: