Έκαψαν ταξί στην Κρήτη

Έκαψαν ταξί στην Κρήτη

Δεκάδες οχήματα ταξί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Ενταση προκλήθηκε, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους περιέλουσαν με πετρέλαιο ένα παλιό ταξί και το έκαψαν. Υλικές ζημιές σε ΙΧ περαστικού που επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό (Vid)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη που είχαν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί του Ηρακλείου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του κλάδου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Αφού οι συγκεντρωμένοι μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μπροστά από την 126 ΣΜ, κάποιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, δημιουργώντας σύννεφο καπνού ενώ όταν, ο οδηγός ενός FIAT Panda επιχείρησε να “σπάσει” τον κλοιό, οι συγκεντρωμένοι του επιτέθηκαν, καίγοντας επίσης το αυτοκίνητό του.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που επιχειρεί να σβήσει την πυρκαγιά, ενώ στο σημείο επικρατεί πανικός από ανυποψίαστους διερχόμενους πολίτες και τουρίστες.

Δεκάδες οχήματα ταξί που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου πραγματοποίησαν νέα πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ κάποιοι από από τους συγκεντρωμένους περιέλουσαν με πετρέλαιο ένα ταξί το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Μάλιστα, το πετρέλαιο διασκορίστηκε σχεδόν σε όλη την πλατεία με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που επιχείρησε να σβήσει την πυρκαγιά κάνοντας ρίψεις νερού με αποτέλεσμα η φωτιά να μην επεκταθεί και τελικά να κατασβεστεί ενώ στο σημείο, όπως είναι φυσικό, επικράτησε πανικός από ανυποψίαστους διερχόμενους πολίτες και τουρίστες.

Όπως είναι λογικό, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, η ατμόσφαιρα έγινε εξαιρετικά αποπνικτική στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με πυκνούς καπνούς να αναδύονται.

Οι αυτοκινηστές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη τόσο στην Περιφέρεια Κρήτης όσο, νωρίτερα, σε λιμάνι και αεροδρόμιο ενώ από την μηχανοκίνητη πορεία πολλοί είναι οι ‘εγκλωβισμένοι’ πολίτες και τουρίστες που πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο του Ηρακλείου και αδυνατούσαν να τα προσεγγίσουν.

Το μεσημέρι, οι περισσότεροι αναχώρησαν από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης με αποτέλεσμα να μπλοκάρει, κυριολεκτικά, το κέντρο της πόλης.

Πηγή: Cretalive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα