Μετανάστες στη Νομική

Μετανάστες στη Νομική
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ(PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Phasma

Δεκάδες μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Νομική, την οποία θα τη χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα, με αίτημα τη χορήγηση άδειας παραμονής. Την Τρίτη ξεκινούν απεργία πείνας. Στο πλευρό τους αντιρατσιστικές οργανώσεις. Αντεγκλήσεις, ανάμεσα στην ΠΑΣΠ και στην νεολαία του Συνασπισμού. Μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο

Δεκάδες μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στον χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Οι μετανάστες θα τον χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για άδεια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας και οι περιπολίες αστυνομικών γύρω από το κτίριο.

Οι περισσότεροι μετανάστες, έφθασαν σήμερα  από την Κρήτη και προσδοκούν ότι θα έχουν την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή και άλλων οικονομικών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα.

Ηδη, αντιρατσιστικές οργανώσεις και εθελοντές Ελληνες βρίσκονται στο πλευρό τους για την καλύτερη διοργάνωση του χώρου διαμονής τους και την υγειονομική τους περίθαλψη.

Οι 250, που ξεκινούν την απεργία πείνας αύριο στην Αθήνα θα διαμείνουν στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής, με είσοδο από τη Σόλωνος, ώστε να μην τίθεται ζήτημα παρακώλυσης των φοιτητών στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο δεν χρησιμοποιείται πλέον για τις ανάγκες της Σχολής.

Συγχρόνως, ομάδα εθελοντών γιατρών από τους Γιατρούς του Κόσμου και την ΕΙΝΑΠ θα τους παρακολουθεί σε καθημερινή βάση για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Αντεγκλήσεις μεταξύ των παρατάξεων

Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, η οποία και πρόσκειται στην κυβέρνηση, με ανακοίνωσή της, καταγγέλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΡ.Εν, δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια, γιατί “αποφάσισαν με το “έτσι θέλω” και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις. Μάλιστα, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα”.

Η ΠΑΣΠ αν και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι “σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας”.

Και η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει:

“Υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα