Εκατοντάδες παιδιά νηστικά στα σχολεία

Εκατοντάδες παιδιά νηστικά στα σχολεία
12-9-2011-ΡΟΔΟΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Χωρίς κολατσιό περίπου 500 παιδιά στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Κραυγή αγωνίας από δασκάλους και Εκκλησία. Διαβάστε αναλυτικά στο NEWS 247

Σε καταγραφή των περιστατικών, των παιδιών που αδυνατούν να πάρουν μαζί τους στο σχολείο κολατσιό, προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των δασκάλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ” Μακεδονίας“, τα στοιχεία που συγκέντρωσαν διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που σημειωτέον δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένα, κάνουν λόγο για 500 παιδιά, σε σύνολο 33.500 που αδυνατούν να έχουν πρωινό στο χώρο του σχολείου.

Τα περισσότερα των οποίων είναι μαθητές του δημοτικού.

Πρωινό στα σχολεία

Όπως είπε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντ. Καρούμπης, τις επόμενες ημέρες θα γίνει επανακαταμέτρηση και την ερχόμενη Δευτέρα θα η διαδικασία θα έχει ολοκληρώσει.

Κατόπιν, το υπουργείο, με αρωγό την περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θα καταθέσει την πρότασή του στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μοιράζεται πρωινό στα συγκεκριμένα παιδιά.

Όπως είπε, ήδη έχουν δρομολογηθεί επαφές με υπευθύνους σχολικών κυλικείων και προμηθευτές τους, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η σχετική παρέμβαση.

Σε δεύτερη φάση, περιλαμβάνεται η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα.

Στον Εύοσμο, όταν ο ιερέας και η επιτροπή της ενορίας Αγίου Αθανασίου πληροφορήθηκαν τα κρούσματα υποσιτισμού μαθητών, σκέφτηκαν με ποιον τρόπο να βοηθήσουν χωρίς να προσβάλλουν όσες οικογένειες έχουν ανάγκη.

Σήμερα 70 παιδιά της δημοτικής κοινότητας Ευόσμου παίρνουν πρωινό χάρη στην ενορία Αγίου Αθανασίου.

Κάθε Παρασκευή οι οικογένειες προσέρχονται στην εκκλησία και παίρνουν τα κρουασάν και το γάλα της εβδομάδας (πέντε κρουασάν και δύο κουτιά γάλα εβαπορέ για κάθε παιδί).

Κάθετη πτώση στην κίνηση στα κυλικεία

Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% έχει πέσει η κίνηση στα σχολικά κυλικεία τους τελευταίους μήνες, με τους ιδιοκτήτες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στα έξοδα του ενοικίου.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα φαινόμενα υποσιτισμού, καθώς υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών που δεν τρέφεται σωστά, με ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών των ολοήμερων σχολείων, να τρέφεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα μόνο με ρύζι και μακαρόνια.

Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

Την ενεργοποίηση και την ευαισθητοποίηση των συλλόγων γονέων ζητά η Ομοσπονδία Γονέων νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εντοπιστούν και να βοηθηθούν τα παιδιά που δεν μπορούν να αγοράσουν κολατσιό.

Πριν από τις γιορτές είχαν καταγραφεί 60 τέτοιες περιπτώσεις παιδιών, ακόμη και στις λεγόμενες καλές περιοχές, π.χ. Πυλαία, Καλαμαριά.

“Αν δεν λυθεί το θέμα της κρίσης, δυστυχώς τα κρούσματα θα αυξάνονται. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε κοντά στους μαθητές”, δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γ. Θώμογλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα