“Θέλουν νεκρό στην Υπατία”

“Θέλουν νεκρό στην Υπατία”
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΠΑΤΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) Icon

Όλο και περισσότεροι μετανάστες απεργοί πείνας μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Φόβοι για θύματα λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Για υποστηρικτές που "δεν θέλουν να χάσουν το πτώμα" και πολιτική καθοδήγηση, κάνει λόγο ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Έντονη ανησυχία επικρατεί για την υγεία των απεργών πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης, που διανύουν την 42η ημέρα αποχής από την τροφή.

Οι προβλέψεις για επιδείνωση του καιρού και χαμηλές θερμοκρασίες καθιστά επιτακτική την εξεύρεση λύσης, την ώρα που όλο και περισσότεροι μετανάστες μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Περισσότεροι από 100 μετανάστες, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Πρόκειται για 88 απεργούς πείνας από την Υπατία και 18 από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν στην Υπατία, οι απεργοί πείνας παρουσιάζουν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη νεφρική ανεπάρκεια.

Ένας από τους μετανάστες της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία. Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 μετανάστες απεργοί πείνας.

Οι υποστηρικτές των μεταναστών, προσπαθούν να τους προστατέψουν ενόψει του χιονιά των επόμενων ημερών, δεδομένου ότι στην Υπατία, ο δεύτερος όροφος δεν έχει θέρμανση, ενώ μεγάλος αριθμός μεταναστών, αρνούνται να φύγουν από τις σκηνές, παρά το ότι παρουσιάζουν υποθερμία.

Δήλωση σοκ από τον Θ. Πάγκαλο

Σε σκληρή δήλωση για τους υποστηρικτές των μεταναστών, προχώρησε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, τόνισε ότι ένας σκληρός πυρήνας καθοδηγητών θέλει νεκρό στην Υπατία.

“Στέλνουν πίσω από τα νοσοκομεία τους ετοιμοθάνατους για να μην χάσουν το πτώμα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα εκβιασμό και πρόσθεσε ότι το μέγαρο της Υπατίας πρέπει να εκκενωθεί.

Οι μετανάστες απέρριψαν την Παρασκευή την πρόταση της κυβέρνησης για καθεστώς ανοχής 6+6 μήνες και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους και να νομιμοποιηθούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα