Έκκληση για διάλογο από τους ιδιοκτήτες ταξί

Έκκληση για διάλογο από τους ιδιοκτήτες ταξί
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ (ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) Icon

Προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα από την ΠΟΕΙΑΤΑ. Αίτημα για ουσιαστικό διάλογο, μετά την σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης. Το χρονικό μιας ημέρας μπλόκων και κινητοποιήσεων

Μετά από μια ημέρα έντασης, μπλόκων και ταλαιπωρίας για πολίτες και τουρίστες , φαίνεται ότι και οι ιδιοκτήτες των ταξί προσπαθούν να βρουν λύση μέσω του διαλόγου.

Για πέντε ώρες κόπηκε η Δυτική Ελλάδα στα δύο, ενώ ένταση είχαμε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ οδηγών και ανδρών των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση σκλήρυνε τη στάση της προαναγγέλλοντας αφαίρεση αδειών και πινακίδων, ενώ υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά ουσιαστικό διάλογο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Εδώ και έναν μήνα περίπου ο κλάδος κατέθεσε τις προτάσεις στον υπουργό, κ. Γιάννη Ραγκούση. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού για ουσιαστικό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Μόσιαλου, σήμερα 1/8 στην κρατική τηλεόραση, καθώς και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, δείχνουν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεσο διάλογο χωρίς σκοπιμότητες, και να γίνει αποκλιμάκωση των απεργιών.

Δε μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η σκοπιμότητα που δεν επιτρέπει στον κ. Ραγκουση ένα μήνα τώρα να προχωρήσει σε διάλογο με το πλαίσιο που έθεσε ο πρωθυπουργός. Μήπως υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετηθούν κάποιοι και υπονομεύεται ο τουρισμός; Εμείς, και σήμερα ακόμα, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση τις προτάσεις του πρωθυπουργού και του κ. Μόσιαλου με σκοπό την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων”.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από την Άρτα όπου βρέθηκε την Παρασκευή, συνέστησε σύνεση και υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της ελληνικής κοινωνίας και μίλησε για “απέλευθέρωση με συγκεκριμένα κριτήρια”.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε μια ακόμα συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον Γιάννη Ραγκούση, η οποία δεν είχε αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έκανε νέα έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν τις “ακατανόητες” κινητοποιήσεις τους, όταν η κυβέρνηση έχει ζητήσει διάλογο για την εξεύρεση λύσης, η οποία θα οδηγεί σε απελευθέρωση του επαγγέλματος και όχι σε μη απελευθέρωση. Ο κ. Μόσιαλος τόνισε, επίσης, ότι οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί θα έπρεπε να είχαν ήδη σταματήσει και πρόσθεσε ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Ρεκόρ δικογραφιών για τις “κίτρινες” κινητοποιήσεις

Ογδόντα δύο δικογραφίες, που αφορούν τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, με εμπλεκόμενους 6.500 ανθρώπους, έχουν σχηματιστεί από την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό δικογραφιών και ατόμων, για υπόθεση κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο.

Ο κ. Παπουτσής, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι εν αναμονή του νομοσχεδίου, που προωθείται από την κυβέρνηση, και της ανάγκης να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τις κοινοτικές υποχρεώσεις στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί πρέπει να σταματήσουν.

Σημείωσε ακόμη ότι “από τις κινητοποιήσεις υφίσταται πλήγμα η ελληνική οικονομία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα