Ανδρέας Πουλάς: “Ο λαός  της Αργολίδας θα νικήσει τα συστήματα και τους παράγοντες”

Ανδρέας Πουλάς: “Ο λαός  της Αργολίδας θα νικήσει τα συστήματα και τους παράγοντες”

Ο υποψήφιος αντιπερεφερειάρχης Αργολίδας με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», Ανδρέας Πουλάς μίλησε στο NEWS 247

Ο υποψήφιος αντιπερεφερειάρχης Αργολίδας με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», Ανδρέας Πουλάς μίλησε στο NEWS 247 .

Ο  γνωστός γιατρός και τέως θεματικός αντιπεριφερειάρχης  υγείας Πελοποννήσου, του Πέτρου Τατούλη,  έχοντας  παραιτηθεί του αξιώματός του και εν συνεχεία προσχωρήσει,  στην νεοσύστατη παράταξη, του τέως αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργου Δέδε, (Πελοποννησιακή Συμμαχία), δείχνει καθ΄όλα έτοιμος, να διεκδικήσει με αξιώσεις, την θέση που μέχρι σήμερα κατέχει, ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του, κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του έχει ως εξής:

ΕΡ.: Οι συμπατριώτες σας στην Αργολίδα πως αντιμετωπίζουν την παράταξη σας;

Α.Π.: Εγώ είμαι γιατρός και από την ιατρική ζω. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός κ αι ποτέ δεν υπήρξα κομματικός τρόφιμος, διαδρομιστής ή κομματάρχης. Η συμμετοχή μου στα κοινά είναι πράξη ευθύνης και δεν είναι τρόπος επιβίωσης. Αυτό το ξέρει ο λαός της Αργολίδας.

Επιδίωξα να συγκροτηθεί  ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους  της εργασίας και της κοινωνίας, χωρίς παράγοντες που διαρκώς διεκδικούν την νομή της εξουσίας στην Αργολίδα. Απέναντι στους «παράγοντες», εμείς αντιπαραθέτομαι καθαρά πρόσωπα στην κοινωνία.

Η ανταπόκριση των συμπατριωτών μου είναι συγκινητική. Οι άνεργοι, οι δοκιμαζόμενοι  επαγγελματίες και αγρότες της Αργολίδας μας αγκαλιάζουν γιατί είμαστε σαν αυτούς. Δεν είμαστε οι πολυβολεμένοι  και πολυφορεμένοι παράγοντες. Εμείς αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε και δεν μας τα παρείχαν έτοιμα οι κομματικοί μηχανισμοί.

Είμαστε το ΝΕΟ για την Αργολίδα και θέλουμε να παλέψουμε με υπευθυνότητα για την ηθική πλευρά της πολιτικής.

Είναι τιμή μου που ηγούμαι αυτού του ξεχωριστού ψηφοδελτίου στην Αργολίδα.

ΕΡ.: Κύριε Πουλά,τι σας οδήγησε στην αυτόνομη κάθοδο για την διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου;

Α.Π.: Η συμμετοχή μας στην παράταξη Νέα Πελοπόννησος που συστήσαμε μαζί με τον Πέτρο Τατούλη το 2010 μετεξελίχθηκε σε μία τραυματική εμπειρία για όσους έχουμε μάθει σε ένα δημοκρατικό και ανοικτό τρόπο διακυβέρνησης και πιστεύουμε στις δημοκρατικές διαδικασίες και την συμμετοχή των πολιτών. Ο κ.Τατούλης είχε άλλα σχέδια και μετέτρεψε την παράταξη σε ένα προσωπικό εργαλείο διαπραγμάτευσης με τον Αντώνη Σαμαρά. Στις συνεχόμενες αιτήσεις μας να λειτουργήσουν τα όργανα της παράταξης έκανε πως δεν άκουγε. Η συμμετοχή μας περιοριζόταν στην έκδοση ψηφισμάτων στήριξης του περιφερειάρχη όταν είχε προσωπικά θέματα με τον τύπο ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κυριολεκτικά δεν πήγαινε άλλο και αποφασίσαμε περιφερειακοί σύμβουλοι από όλες τις ενότητες της Πελοποννήσου να προχωρήσουμε σε μία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ αυτοδιοικητική κίνηση για να δώσουμε πολιτικό χώρο έκφρασης στο μεγάλο κοινωνικό κομμάτι του κόσμου που ένοιωθε όπως και εμείς εγκλωβισμένος σε προσωπικές στρατηγικές.

Η ανταπόκριση του κόσμου από όλα τα κόμματα που δεν έχουν παρωπίδες ή προσωπικά συμφέροντα με τα συστήματα εξουσίας είναι πλέον συγκινητική. Η παράταξη μας  «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» με επικεφαλής των Γιώργο Δέδε είναι η ελπίδα αυτών των εκλογών . Διεκδικούμε με πολύ σοβαρές αξιώσεις την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ερ.: Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Α.Π.: Στόχος του συνδυασμού είναι να μπει στον δεύτερο γύρο. Με την τεράστια βοήθεια που μας προσέφερε ο  συνδυασμός του Μπάμπη Βακαλόπουλου είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε άνετα στον δεύτερο γύρο. Όπως είμαι και σίγουρος ότι την δεύτερη Κυριακή θα κερδίσουμε την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Είμαστε μακριά από σκάνδαλα, κομματικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες, όπως επίσης είμαστε μακριά από τα “συμφέροντα”  μικρά ή μεγάλα και αυτό οι Πελοποννήσιοι το ξέρουν. Θα μας δώσουν την δύναμη να αλλάξουμε την Πελοπόννησο και να την οδηγήσουμε στην ανάτυξη που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Όσον  αφορά την Αργολίδα είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όλα είναι ανοικτά και κυριολεκτώ στο όλα.

Φέρνουμε τον αέρα της ανανέωσης που κάθε μέρα φουντώνει όλο και πιο πολύ. Δίνουμε την μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και θα την κερδίσουμε.

Στόχος μας είναι η  Αργολίδα να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να διαλύσει συστήματα και συμφέροντα.

Όλα για την Αργολίδα του μέλλοντος του δικού μας και των παιδιών μας.

Έχουμε την δύναμη και την διάθεση να την παραδώσουμε στο μέλλον ως σύγχρονη Ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα