Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ο Μεϊμαράκης αναγνωρίζει τη νίκη Τσίπρα και τον καλεί να σχηματίσει κυβέρνηση

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ο Μεϊμαράκης αναγνωρίζει τη νίκη Τσίπρα και τον καλεί να σχηματίσει κυβέρνηση
ΑΘΗΝΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Συγγρού, υπενθύμισε με νόημα πως όταν ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος η εικόνα για τη ΝΔ ήταν πολύ χειρότερη και παρέπεμψε την εσωκομματική συζήτηση για το ενδεχόμενο διαδοχής στην "ώρα της"

Τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κάλεσε να σχηματίσει κυβέρνηση, αναγνώρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στη Συγγρού μετά τα δεύτερα exit poll, ενώ για τα εσωκομματικά δήλωσε ότι θα συζητηθούν στην ώρα τους.

“Ολοκληρώθηκε μία εκλογική μάχη την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει”, είπε ο κ.Μεϊμαράκης λίγο πριν τις εννέα το βράδυ.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ζήτημα διαδοχής ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: “Το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και τώρα ότι θα μας τελειώσουν. Η ΝΔ ούτε διαλύθηκε ούτε τελειώνει, είναι ζωντανός πολιτικός οργανισμός, είναι πυλώνας της Δημοκρατίας εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το κόμμα έχει διαδικασίες δημοκρατικές, όλα θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους. Αυτό που προέχει είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση”.

Απέφυγε πάντως να απαντήσει εάν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση υπό τον κ.Τσίπρα, λέγοντας πως δεν έχει πληροφορίες ότι θα τον καλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Όταν ξεκινήσαμε πιστεύαμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ χειρότερο. Σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη. Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, η ΝΔ ανέβασε πολύ το ποσοστό της”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα