Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι προηγούνται στην μάχη των σταυρών

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι προηγούνται στην μάχη των σταυρών
O υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος Eurokinissi

Ποιοι υποψήφιοι από όλα τα κόμματα έχουν προβάδισμα και με μέχρι στιγμής "αγγίζουν" μία θέση στο νέο ευρωκοινοβούλιο. Ποιος είναι ο πρώτος των πρώτων

Σε μεγάλο βαθμό θα αλλάξει σε πρόσωπα η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο νέο ευρωκοινοβούλιο καθώς πέρα από την τα νέα κόμματα που εισέρχονται (ΜΕΡΑ 25, Ελλήνική Λύση) και κάποια που δεν θα έχουν πλέον εκπροσώπηση (Ποτάμι – ΑΝΕΛ) μεγάλη ανανέωση υπάρχει και στα μεγάλα κόμματα.

Σε μικρή ακόμη ενσωμάτωση (2%) σε σταυρούς αλλά ενδεικτική μάλλον για το πως θα κινηθεί η διαδικασία πρώτος σε σταυρούς τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και στο σύνολο των υποψηφίων όλων των κομμάτων είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθείται από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την Ελίζα Βόζεμπεργκ, την Μαρία Σπυράκη, τον Μανόλη Κεφαλογιάννη, τον Γιώργο Κύρτσο και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ακολουθεί η Έλενα Κουντουρά, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Αλέξανδρος Γεωργούλης και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να στέλνει δύο αντιπροσώπους οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης και η Εύα Καιλή ακολουθούμενοι από τους Νίκο Παπανδρέου και τον Γίωργο Καμίνη.

ΚΙΝΑΛ-Ευρωβουλευτές

Από το ΚΚΕ με βάση τα πρώτα αποτελέσματα εκλέγονται οι κ. Παπαδάκης και Νικολάου ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Σεμίνα Διγενή και η Λίλα Καφαντάρη.

Από τα μικρότερα κόμματα μέχρι στιγμής εκλέγονται από την Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός και ο Θανάσης Κωνσταντίνου από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος και από την Μέρα25 η Σοφία Σακοράφα.

Ελληνική-Λύση-Ευρωβουλευτές

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version