Αποτελέσματα εκλογών: Ο ίδιος ο Μεϊμαράκης θα ανοίξει την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ

Αποτελέσματα εκλογών: Ο ίδιος ο Μεϊμαράκης θα ανοίξει την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ
New Democracy Main Pre-Elections Rally, in Athens, on Sept. 17, 2015 / , , 17 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Στη Συγγρού κάνουν απολογισμό του αποτελέσματος, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις της παράταξης. Ταυτόχρονα η ΝΔ χαράσσει αντιπολιτευτική γραμμή

Διατεθειμένος να ανοίξει ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας χωρίς να περιμένει το συνέδριο της επόμενης άνοιξης, εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με πηγές της Λεωφόρου Συγγρού. Παράλληλα, αυτή η πρωτοβουλία δεν σημαίνει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι δεν θα διεκδικήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλο η διαδικασία εκλογής ηγεσίας και άλλο το συνέδριο, τονίζουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και επισημαίνουν ότι «η διαδικασία θα ανοίξει χωρίς να ζητηθεί και όλα θα γίνουν στην ώρα τους» ενώ στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία απαντούν «θα δούμε».

Πηγές της Συγγρού σημειώνουν ότι «προχωρήσαμε σε μια εκλογική διαδικασία που κατάφερε να ενώσει τους πάντες εσωκομματικά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προχώρησε χωρίς ρήξεις. Δεν άλλαξε τίποτα γιατί η εντολή του δεν ήταν εντολή εκλογών αλλά εσωκομματικής διαδικασίας για εκλογή αρχηγού. Οι εκλογές προέκυψαν αιφνιδιαστικά και εκείνος προχώρησε με σεβασμό στη λαϊκή βούληση».

Στην πραγματικότητα το επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αυτή τη στιγμή επιχειρεί να απαντήσει σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κριτικές που ακούγονται για τα αίτια της ήττας. Η μία που θεωρεί ότι η ΝΔ έπρεπε να συνεχίσει πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η διακυβέρνηση Σαμαρά τον Ιανουάριο του 2015 και η άλλη που θεωρεί ότι έπρεπε να είχαν αλλάξει τα πάντα και η ΝΔ να έχει ήδη αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα πεπραγμένα της προηγούμενης ηγεσίας αμέσως μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 8 μήνες.

Σ’ αυτό το πλαίσιο οι ίδιες γαλάζιες πηγές επισημαίνουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη συσπείρωση που είχε ποτέ η παράταξη, τονίζοντας ότι «το κόμμα ούτε διαλύθηκε, ούτε το τελείωσαν. Ο πρόεδρος της ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι η συνείδηση της παράταξης και ο καταξιωμένος πρόεδρος στην κοινή γνώμη. Είτε μείνει είτε φύγει, είναι εγγύηση, είναι ένα κεφάλαιο για την παράταξη. Αυτό που τον απασχολεί είναι τι θα γίνει με τη χώρα», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Προσθέτουν μάλιστα ότι προέχει τώρα ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης και οι προγραμματικές της δηλώσεις και στο πλαίσιο αυτό τονίζουν ότι η στάση της ΝΔ «θα είναι υποστηρικτική σε καθετί αναπτυξιακό. Κάθε νομοσχέδιο θα το κρίνουμε ξεχωριστά και θα προσπαθούμε να βελτιώσουμε ότι είναι λάθος» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις αρχικές πληροφορίες που έλεγαν ότι δεν πρέπει να θεωρείται εκ των προτέρων δεδομένη η ψήφιση από τη ΝΔ όλων των νομοσχεδίων που θα φέρνει η κυβέρνηση ως εφαρμοστικών του τρίτου μνημονίου.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα