Αποτελέσματα εκλογών: Ποιος θα διαδεχθεί την Κωνσταντοπούλου στην Προεδρία της Βουλής

Αποτελέσματα εκλογών: Ποιος θα διαδεχθεί την Κωνσταντοπούλου στην Προεδρία της Βουλής

Συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ της νέας κυβέρνησης. Δραγασάκης, Δρίτσας ή Βούτσης για την Προεδρία της Βουλής. Οι συνακόλουθες καραμπόλες και οι εισηγήσεις για σπάσιμο των υπερυπουργείων. Τι θα γίνει με Τσακαλώτο, Μπαλτά, Μουζάλα

Το παζλ της νέας κυβέρνησης συμπληρώνεται σιγά σιγά, με την επιλογή νέου Προέδρου της Βουλής στη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να φέρνει καραμπόλες στο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα υπάρχουν εισηγήσεις για σπάσιμο υπερ-υπουργείων, όπως το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και το Εσωτερικών, καθώς αποδείχθηκαν δυσλειτουργικά και με πολύ γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Βουλής παίζουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Θοδωρής Δρίτσας και Νίκος Βούτσης, με τον κ. Δραγασάκη να αποτελεί το φαβορί για τη θέση. Επιπλέον, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται προς κατάργηση της αντιπροεδρίας. 

Εάν παρόλα αυτά ο κ. Νίκος Βούτσης τελικά προταθεί για Πρόεδρος της Βουλής, τότε πιθανόν να μετακινηθεί στο Εσωτερικών ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μετέχει οπωσδήποτε στο νέο κυβερνητικό σχήμα και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει σχεδόν κλειδώσει η θέση του υπουργού Οικονομικών. Ερωτηματικό  παραμένει ι η παρουσία του Γιώργου Χουλιαράκη.

Στο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί διακαώς την παραμονή του υπηρεσιακού υπουργού Γιάννη Μουζάλα, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη εάν ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει.

Στο Παιδείας οι πιθανότητες να επιστρέψει ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς είναι 50-50, ενώ πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν εξαιρετική περίπτωση για τη συγκεκριμένη θέση τον Κώστα Γαβρόγλου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα