Ασημακοπούλου: Άλλοι καταδίκαζαν το κεφάλαιο και τώρα το συναναστρέφονται

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ σχολιάζει στο News 24/7 την αντιπαράθεση στη Βουλή. Διαμηνύει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή μέσα στην Ευρώπη λόγω Τουρκίας και με αφορμή τις επιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ σε Βέμπερ καλεί τον Τσίπρα αντί να υπερασπίζεται το Μαδούρο να πάρει θέση για τα πρωτογενή

“Άλλοι καταδίκαζαν το κεφάλαιο και τώρα όπως φαίνεται το συναναστρέφονται! Εμείς στη ΝΔ καταδικάζουμε την υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα, που δηλώνει , ότι πολεμά τις «ελίτ» και την ίδια ώρα κάνει διακοπές σε κότερο” δηλώνει η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο News 24/7.

Ερωτηθείσα για την εικόνα της όξυνσης την πρώτη ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης, η κ.Ασημακοπούλου σχολιάζει καταρχήν ότι γενικά η εικόνα της Βουλής επί ημερών Τσίπρα- Καμμένου δεν τιμά κανέναν και τονίζει ότι “η ΝΔ έχει υποχρέωση να αναδείξει την υποκρισία, τα ψέματα και την ανακολουθία του κ. Τσίπρα.”

Εκφράζει ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, αλλά και για τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι βλέπουν ως “μοντέλο” τη συμφωνία των Πρεσπών. Σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή μέσα στην Ευρώπη ακριβώς λόγω Τουρκίας, επισημαίνοντας την καταδίκη της τουρκικής συμπεριφοράς από την τελευταία Σύνοδο.

“Ο κ. Τσίπρας μέσα στον προεκλογικό πανικό του μάταια ψάχνει επιχειρήματα για να ακυρώσει τις συμμαχίες στην Ευρώπη που χτίζει ο μελλοντικός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο και να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του κ.Βέμπερ δε θα τα καταφέρει” υποστηρίζει επίσης η κ.Ασημακοπούλου. Υπενθυμιζει ότι υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρια της Κομισιόν ήταν ο πρώτος που ταχθηκε υπέρ μείωσης πρωτογενών, σχολιάζοντας την αρνητική του στάση στα μετρα του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον πρωθυπουργό αντί να υπερασπίζεται το Μαδούρο να πάρει θέση για τα πρωτογενή.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της κ.Ασημακοπούλου στο News 24/7 έχει ως εξής:

Η ΝΔ έχει αποδώσει στις Ευρωεκλογές διακύβευμα εθνικών εκλογών. Δημιουργείται όμως έτσι η αίσθηση ότι δεν μιλάτε ιδιαίτερα για την Ευρώπη. Γιατί, πέραν της επιθυμίας να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσει ένας πολίτης ΝΔ και αν εκλεγείτε ποιες θα είναι οι δικές σας προτεραιότητες στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη πενταετία;

Δεν είναι έτσι και αυτό διότι ειδικά σε αυτές τις ευρωεκλογές το διακύβευμα είναι διττό. Αφορά εκτός από την Ευρώπη και την Ελλάδα και σημείο σύγκλισης είναι η ανάγκη καταδίκης των εκφραστών του λαϊκισμού και των πολιτικών τους. Ψηφίζοντας ΝΔ στις ευρωεκλογές πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι ο λαϊκισμός των δήθεν εύκολων λύσεων και των ψεμάτων δεν έχει θέση ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη.

Σε ότι με αφορά, αν με τιμήσει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του, προτεραιότητές μου στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι η λεγόμενη «4η Βιομηχανική Επανάσταση» αλλά και τα εθνικά μας θέματα στον απόηχο της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις που είναι ήδη ορατές για τη χώρα μας.

Θα αγωνιστώ για το μέλλον των παιδιών μας στην ψηφιακή εποχή με έμφαση στις ευκαιρίες απασχόλησης, προκειμένου οι νέοι μας να έχουν σύγχρονες και καλά αμειβόμενες δουλειές στον τόπο μας. Για να αξιοποιήσει η Ελλάδα τα διαθέσιμα κονδύλια από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη». Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας δεν είναι μόνο προϋπόθεση ανάπτυξης, αλλά εθνικό στοίχημα επιβίωσης.

Η προκλητικότητα της Τουρκίας δημιουργεί ανησυχία ακόμη και για θερμό επεισόδιο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η ΝΔ επισήμως έχει ζητήσει την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στην Άγκυρα. Κάποια στελέχη μάλιστα λένε ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ, διότι η ΕΕ είναι ένα χριστιανικό κλαμπ. Αυτή τη θέση υποστηρίζει και ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ. Ποια είναι η θέση σας;

Προφανώς με ανησυχεί η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου διαστήματος όπως και οι σχετικοί κυβερνητικοί χειρισμοί. Πώς να μην ανησυχεί κανείς, όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μοντέλο και για άλλες διαφορές», όταν ο Υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η Ελλάδα «βλέπει θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου» και ότι «η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα τα θέματα που την αφορούν». Τι να περιμένει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν κανείς δεν καταδικάζει τη δήλωση του κ. Τσιρώνη, ότι το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο!

Η Ευρώπη έχει τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις της, οι οποίες πρέπει και να διαφυλάσσονται και να γίνονται σεβαστές. Και η ένταξη στην Ευρώπη έχει όρους, προϋποθέσεις και διαδικασίες συμμόρφωσης. Αυτά πρέπει να τα αποδεχτεί η Τουρκία. Ευπρόσδεκτος ο διάλογος αλλά πρέπει να οδηγεί σε κοινό τόπο και συμφωνία για να συνεχίσουμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι.

Αλλά θέλω να προσθέσω και το εξής. Είδατε προφανώς τις αποφάσεις του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Ρουμανία στο οποίο ομόφωνα οι ηγέτες της Ε.Ε. επέδειξαν στήριξη και αλληλεγγύη στην Κύπρο καταδικάζοντας τις τουρκικές ενέργειες. Αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη, γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή μέσα στην Ευρώπη με δυνατές φωνές προάσπισης των εθνικών μας δικαίων.

Ο κ.Βέμπερ αντέδρασε στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ.Τσίπρας την Τρίτη επαναφέροντας μία ρητορική που θυμίζει τη ρητορική στο αποκορύφωμα των μνημονίων με διάκριση κακού Νότου και καλού Βορρά, που πληρώνει τα λάθη των Ελλήνων. Πως είναι λοιπόν φίλος της Ελλάδας εάν δε δέχεται να γίνουν έστω κάποιες ελαφρύνσεις τώρα;

Ο κ. Τσίπρας μέσα στον προεκλογικό πανικό του μάταια ψάχνει επιχειρήματα για να ακυρώσει τις συμμαχίες στην Ευρώπη που χτίζει ο μελλοντικός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο και να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του κ.Βέμπερ δε θα τα καταφέρει.

Ο κ. Βέμπερ, επικεφαλής της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός ο οποίος δημόσια και χωρίς περιστροφές έχει συνταχθεί με το πάγιο αίτημα της Ν.Δ. να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, έτσι ώστε να υπάρξει δραστική μείωση των φόρων στη χώρα μας. Αντί να υπερασπίζεται τον Μαδούρο, ας πάρει επιτέλους θέση ο κ. Τσίπρας για το αν συμφωνεί και αν πρόκειται να διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Δικαιούται η ΝΔ να μιλά για σχέσεις με επιχειρηματίες; Από όσο θυμάμαι η ΝΔ δεν είναι ένα κόμμα που καταδικάζει το κεφάλαιο. Και πιστεύετε ότι η εικόνα της έντασης στη Βουλή κατά την ψήφο εμπιστοσύνης τελικά ωφελεί;

Άλλοι καταδίκαζαν το κεφάλαιο και τώρα όπως φαίνεται το συναναστρέφονται! Εμείς στη ΝΔ καταδικάζουμε την υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα, που δηλώνει , ότι πολεμά τις «ελίτ» και την ίδια ώρα κάνει διακοπές σε κότερο.

Η εικόνα της Βουλής επί ημερών Τσίπρα- Καμμένου δεν τιμά κανέναν. Όσον αφορά στην εικόνα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ψήφο εμπιστοσύνης η ΝΔ έχει υποχρέωση να αναδείξει την υποκρισία, τα ψέματα και την ανακολουθία του κ. Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζεται διαχρονικά κόσμια, με εμπεριστατωμένο λόγο και επιχειρήματα. Είναι προφανές, ότι δεν μπορεί να αφήνει αναπάντητες χυδαίες προσωπικές επιθέσεις.

* Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων και Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία
SHARE: