Δουζίνας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια είναι ότι χάθηκε το όραμα

Δουζίνας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια είναι ότι χάθηκε το όραμα
Ο Κώστας Δουζίνας στο βήμα της βουλής Eurokinissi

Ο Κώστας Δουζίνας ανέλυσε τα αίτια που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην ξεκάθαρη ήττα της Κυριακής και αναζήτησε τρόπους για την επανάκτηση της πολιτικής ηγεμονίας.

Μία ιδιαίτερα και σαφώς πιο βαθιά ανάλυση για τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κατά κράτος ήττα της Κυριακής επιχείρησε στο ραδιόφωνο Νews24/7 στους 88,6 ο Κώστας Δουζίνας.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει από την εφηβεία στην ενηλικίωση με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και σε θετικά και σε αρνητικά γεγονότα”.

Υπογράμμισε ότι “πολλοί από τους ψηφοφόρους δεν είχαν αποδεχτεί τις βασικές αξίες της αριστεράς, η δεξαμενή μας ήταν πολυσυλλεκτική και προφανώς κάποιοι επέστρεψαν εκεί που ανήκουν ιδεολογικά.

Επίσης, δεν βρέθηκε εκείνη η διαχωριστική γραμμή που θα μπορούσε να οριοθετήσει καλύτερα τα πράγματα αν και τους τελευταίους μήνες έγιναν προσπάθειες”.

Συνεχίζοντας είπε: “Πρέπει να δούμε το ζήτημα της έλλειψης της κοινωνικής γείωσης του κόμματος. Οι συμμαχίες μας επίσης δεν είχαν ταξικές αναφορές ενώ εγκαταλείφθηκαν τα κινήματα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πάντως παραμένει ο μεγάλος πόλος της κεντροαριστεράς.

Πρέπει να πούμε όμως και το εξής: Δεν φταίει αυτός που φέρνει το μήνυμα, φταίει το μήνυμα. Είναι αλήθεια ότι χάθηκε το όραμα.Χρειαζόμασταν μία λαϊκή θρησκευτικότητα και έναν δημοκρατικό πατριωτισμό που δεν υπήρχε. Πρέπει να υπάρξει ξανά απόλυτη σχέση με την ταξική διαστρωμάτωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα