Εκλογές 2015: ‘Δουλειές, δουλειές, δουλειές’ το σύνθημα Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ

Εκλογές 2015: ‘Δουλειές, δουλειές, δουλειές’ το σύνθημα Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ 80η ΔΕΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MotionTeam

Για εθνική ομάδα και για κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και τον ίδιο πρωθυπουργό έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Βελλίδειο, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους αναποφάσιστους και θέτοντας τα διλήμματα της 20ς Σεπτεμβρίου (Vids)

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη

«Δουλειές, δουλειές, δουλειές» ήταν  το βασικό σύνθημα της ομιλίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατά την οποία επιχείρησε να ενισχύσει το πρωθυπουργικό του προφίλ και να θέσει τα διλήμματα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Μεϊμαράκης έκανε λόγο για εθνική ομάδα (διαπραγμάτευσης, διακυβέρνησης και εθνικού σχεδιασμού), καθώς και για κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ και τον ίδιο πρωθυπουργό. Απευθύνθηκε δε ιδιαίτερα στους αναποφάσιστους, επιχείρησε να αποδομήσει τη λογική της ψήφου δεύτερης ευκαιρίας στον Αλέξη Τσίπρα και εμφανίστηκε για άλλη μία φορά συγκρατημένος όσον αφορά στις υποσχέσεις.

«Ούτε τάζω ούτε υπόσχομαι είμαστε όμως μπροστά στην τελευταία ευκαιρία και οι πολίτες δεν μπορούν να τη τζογάρουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ομιλία του ονομαστικά στον Κώστα Καραμανλή ,που  έτυχε θερμής υποδοχής νωρίτερα φθάνοντας στο Βελλίδειο  όπως και ο ίδιος ο κ.Μεϊμαράκης, καθώς και στον Αντώνη Σαμαρά,  που ήταν επίσης παρών. Υπερασπίστηκε άλλωστε τη διακυβέρνηση Σαμαρά.

Πρότεινε μάλιστα συνταγματική αναθεώρηση με πρόβλεψη ελάχιστου χρόνου κυβερνητικής θητείας (αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τριετία) μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων.

Με κυβερνητικό λόγο, ορθολογικό και  μετρημένο, όπως εξηγούσαν γαλάζιες πηγές στη συνέχεια, ο κ.Μειμαράκης μίλησε με όρους ειλικρίνειας για να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στους πολίτες και τις παραγωγικές τάξεις.

«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, από εμένα θα ακούτε μόνο αλήθειες», δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Μειμαράκης. «Θέλουμε ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμό και δημαγωγία; Θέλουμε να πάμε μπροστά με κυβέρνηση όλων των Ελλήνων ή πίσω με συνιστώσες και τους 53;» αναρωτήθηκε.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τι είχε υποσχεθεί πριν ένα χρόνο από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο χαρακτήρισε πρωθυπουργό του 60ευρου (αναφερόμενος στα capital control) που το μόνο νέο που έφερε είναι το νέο μνημόνιο, προσθέτοντας: «Αυτά δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερη ευκαιρία που ζητάει».

Οι τρεις  εθνικές ομάδες του Μεϊμαράκη και τα συγχαρητήρια στην εθνική μπάσκετ

Ο κ.Μεϊμαράκης θέλησε να εμφανιστεί με πρωθυπουργικό προφίλ δηλώνοντας ότι δεσμεύεται πως από 21η Σεπτεμβρίου «που θεού και λαού θέλοντος θα ειμαι πρωθυπουργός» θα εφαρμόσει μοντέλο διακυβέρνησης με τρεις εθνικές ομάδες:

Πρώτον εθνική ομάδα διακυβέρνησης, που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ομαλότητα και θα επιδιώκει συνθέσεις με όλες τις δυνάμεις

Δεύτερον εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα εκφράζει ευρύτερα τις πολιτικές δυνάμεις ακόμη και όσους δε θα μετέχουν στη συγκυβέρνηση, σημειώνοντας μάλιστα «Κατανοώ ότι δυσκολεύεται ο Τσίπρας να πιστέψει ότι θα είναι δεύτερος  με πρωθυπουργό Μεϊμαράκη αλλά στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης οφείλει να μετέχει γιατί το μνημόνιο είναι δικό του έργο. Ξέρουν άλλωστε τι ουρές υπάρχουν, τι άφησαν κάτω από τραπέζι».

Τρίτον ομάδα εθνικού σχεδιασμού με σκοπό να καταρτίσει μέχρι την άνοιξη του 2016 ένα συγκροτημένο σχέδιο με μετρήσιμους στόχους που δε θα αλλάζουν από κυβέρνηση σε κυβέρνηση.

Με την ευκαιρία έδωσε συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα μπάσκετ που πέρασε στους οκτώ, αναφερόμενος και στη «μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη».

Αυτές οι τρεις ομάδες σύμφωνα με τον κ.Μεϊμαράκη θα συγκροτηθούν Σεπτέμβριο το αργότερο αρχές Οκτωβρίου, ενώ μόλις ορκιστεί η κυβέρνηση θα καταθέσει  προϋπολογισμό δημοσιονομικά πειθαρχημένο.

«Τρεις στόχοι: Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αυτό ενδιαφέρει τον Έλληνα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανέφερε ότι θα ακολουθήσει η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης που πρέπει να γίνει το Νοέμβριο για την εκταμίευση της δόσης των τριών δις ευρώ.

Κάλεσμα στους αναποφάσιστους

Ο κ.Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν πρώτη φορά αριστερά και τώρα είναι αναποφάσιστοι να σκεφτούν το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν από την αποτυχημένη διαπραγμάτευση , τα capital controls και το 3ο μνημόνιο.

Επιχείρησε επίσης να αποδομήσει όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για παράλληλους δρόμους και παράλληλα χρονοδιαγράμματα, υπενθυμίζοντας ότι τώρα έχει φέρει συμφωνία με δική του υπογραφή και πως δεν μπορεί να εκβιάζει ότι εάν δεν είναι πρώτο κόμμα δε θα μετάσχει σε κυβέρνηση και θα αρχίσει πάλι επαναστατική γυμναστική.

«Καλώ τους αναποφάσιστους να σκεφτούν. Θέλουν σταθερότητα ή αστάθεια με ολέθριους κινδύνους; Επενδύσεις και δουλειά ή κρατισμό και ανεργία; Τραπεζικό σύστημα ή capital controls;. Ας σκεφτούν και ας αποφασίσουν 20 Σεπτέμβρη» , είπε καταλήγοντας: «Με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και εμένα πρωθυπουργό, θα απαντήσουμε θετικά σε αυτά τα διλήμματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα