Εκλογές 2015: Μάχη μέχρι και την τελευταία ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Μάχη μέχρι και την τελευταία ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ
Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ, στην ομιλία του έκανε έναν απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων της τρικομματικής κυβέρνησης και παρουσίασε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με το χρόνο, πλέον να μετρά αντίστροφα στον ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στοχευμένα και με συγκεκριμένα βήματα επιδιώκουν να κερδίσουν τις τελευταίες 48 ώρες. Πολλά στηρίζουν στην Κουμουνδούρου στη σημερινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Συντάγματος.

Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίστηκε κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου μιλώντας στο NEW247, βασισμένο στο κλίμα που έχει προσλάβει από τις περιοδείες των τελευταίων ημερών, τις αναλύσεις που έχουν γίνει στο κόμμα, τα μηνύματα που έχει πάρει από αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αλλά και από το γεγονός ότι η συσπείρωση της ΝΔ έχει ήδη φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Και όλα αυτά, όπως υποστηρίζουν, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση Φλαμπουράρη «στήθηκε» από την αντίπαλη πλευρά, προκειμένου να «πνίξει» τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολιτική θύελλα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ο αγώνας δρόμου για την διεκδίκηση του «κόμματος» των αναποφάσιστων, αλλά και την ελαχιστοποίηση της αποχής, που φέρεται να κατέχει ακόμα διψήφια ποσοστά,  θα δοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων που ακόμα δεν έχουν καταλήξει τι θα κάνουν την Κυριακή το πρωί ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα που αναλύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων γνωρίζει πως αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά και μειονέκτημα, αν τελικά η αβεβαιότητα και οι δεύτερες σκέψεις των ψηφοφόρων είναι αυτές που θα επικρατήσουν. 

Το μεγάλο στοίχημα είναι για  το κόμμα η προσέγγιση των νέων ηλικιών, την ώρα που το δυναμικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι το γυναικείο φύλο.

Καθόλου τυχαία ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε από το  Ηράκλειο της Κρήτης ότι «η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ», ενώ θέλοντας να ανατρέξει και στην επιτυχία του δημοψηφίσματος του Ιουλίου χαρακτήρισε τις εκλογές «δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα».

Τα σημαντικότερα «όπλα» πλέον έχουν μπει στο «τερέν» με την επίθεση να είναι ολομέτωπη σε όλα τα πεδία:

– Οι ευθύνες της ΝΔ για τη διαπλοκή και τη διαφθορά της χώρας είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά και τη νέα τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του Ερβέ Φαλτσιανί.

– Ερωτηματικά βάζουν από την Κουμουνδούρου για το τι φοβάται η ΝΔ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

– Ψηλά στην επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα είναι τις τελευταίες μέρες η ταύτιση του προέδρου της ΝΔ με τον προκάτοχό του θέλοντας να αποδομήσει το προφίλ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της προοπτικής που υποστηρίζει πως δίνει στη χώρα. «Ψηφίζοντας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ψηφίζεις Αντώνη Σαμαρά», είναι το μότο της Κουμουνδούρου, καθώς, όπως τονίζουν, τόσο το πρόγραμμα όσο και τα ψηφοδέλτια είναι τα ίδια.

– Η αδυναμία της ΝΔ να διαπραγματευτεί τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας με κύριο το χρέος, το οποίο θεωρεί βιώσιμο αγνοώντας την πραγματικότητα.

– Η ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιβάλει το κόμμα στην «ομηρία» που επιθυμούν οι δανειστές, ενώ απομακρύνει και το ενδεχόμενο νέων εκλογών.

Πέντε βασικές δεσμεύσεις προβάλλουν ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα της νέας διακυβέρνησης θ έλοντας να αναδείξουν τη διαφορά με τη ΝΔ:

1. Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και η αποτροπή της πώλησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε κερδοσκοπικά ξένα funds.

2. Η ενίσχυση του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση

3. Η βελτίωση της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου

4. Η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

5. Η πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας.

Όλα τα φώτα στο Σύνταγμα

Στη σημερινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Συντάγματος ευελπιστούν να δοθεί ένα μήνυμα νίκης τόσο από το πλήθος του κόσμου, όσο και από τον παλμό που θα υπάρξει. Στην Κουμουνδούρου έχουν σχεδιάσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια προκειμένου η συγκέντρωση να είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του περασμένου Ιανουαρίου στην Ομόνοια, αλλά και του Ιουλίου.

Οι τοπικές οργανώσεις του λεκανοπεδίου έχουν κινητοποιηθεί, ενώ όλα τα κορυφαία στελέχη αναμένονται να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ακριβώς δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Σύντομο χαιρετισμό πριν την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις 7.30 μ.μ θα απευθύνουν ο Πιέρ Λοράν, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, ο Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke και ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Ποδέμος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα