Εκλογές 2015: Το ΠΑΣΟΚ να γυρίσει εκεί που έφτασε τον Μάιο του 2014 με την Ελιά και το 8%, εύχεται ο Βενιζέλος

Εκλογές 2015: Το ΠΑΣΟΚ να γυρίσει εκεί που έφτασε τον Μάιο του 2014 με την Ελιά και το 8%, εύχεται ο Βενιζέλος
Συζήτηση στην Ολομέλεια για την ψηφοφρία του τρίτου Μνημονίου την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση στους "αλαζόνες" Αλέξη Τσίπρα και Σταύρο Θεοδωράκη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πώς απαντά στον διαχωρισμό μεταξύ νέου και παλιού που θέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την ευχή «το ΠΑΣΟΚ να γυρίσει τώρα εκεί που έφτασε τον Μάιο του 2014 με την Ελιά και το 8%» έκανε ενόψει εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη της αυτοδιοίκησης στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είπε ότι «έχει μεγάλες δυνατότητες να διεκδικήσει την τρίτη θέση» και σημείωσε πως «εκτός από την αλαζονεία του κ. Τσίπρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί  και η αλαζονεία του κ. Θεοδωράκη η οποία είναι ανασταλτική για την ενιαία έκφραση του μεσαίου χώρου, του χώρου δηλαδή της κεντροαριστεράς, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού ριζοσπαστικού κέντρου. Το ζήσαμε αυτό και παλιότερα με την αρνητική στάση της προηγούμενης ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ και παρατήρησε: «Βλέπω ότι κάνει βήματα ο κ. Μεϊμαράκης, για να είμαι δίκαιος. Δεν θέτει θέμα προσωπικής δικής του πρωθυπουργίας σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, σήμερα είδα στα ΝΕΑ, ότι αποδέχεται τη συζήτηση για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών και ήδη αρχίζει να μιλάει με έναν τρόπο ο οποίος έρχεται αρκετά κοντά στη δική μας αντίληψη των συνεργασιών. Αλλά βεβαίως δεν παύει να είναι η αντίληψή τους μια αντίληψη η οποία βασίζεται στα μοτίβα, της ελληνικής και της ευρωπαϊκής συντηρητικής παράταξης».

Αναφέρθηκε και στον διαχωρισμό ανάμεσα στο παλιό και το νέο που θέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε: «Πάνε να επινοήσουν το ζήτημα του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος, του παλιού-νέου, όπου το παλιό είμαστε εμείς, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ άντε και η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι το ΚΚΕ το παλιό, δεν είναι η Χρυσή Αυγή το παλιό! Και φυσικά είναι το νέο ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το νέο είναι οι παλαιοκομμουνιστικές αντιλήψεις, οι αντιλήψεις οι οποίες έχουν απορριφθεί στην Ευρώπη. Το νέο είναι οι άνθρωποι οι οποίοι ξεκίνησαν στο ΚΚΕ πριν από 40 ή και 50 χρόνια ή οι άνθρωποι οι οποίοι ήταν πάντα στη γωνία του πολιτικού συστήματος χωρίς οι απόψεις τους να γίνονται ακουστές ή άνθρωποι που έκαναν μια εύκολη διαδρομή αξιωμάτων στο ΠΑΣΟΚ και μετά πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν τη διαδρομή αυτή, καταψήφισαν τα μνημόνια ως βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα υπερψήφισαν ως βουλευτές του κ. Τσίπρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα