Εκλογές 2015. Τσίπρας: Όχι σε συνεργασία με τη ΝΔ, αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015. Τσίπρας: Όχι σε συνεργασία με τη ΝΔ, αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ 80η ΔΕΘ (ΜΝΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MotionTeam

Επίθεση στον αρχηγό της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε κατά την σύντομη στάση του στην Κομοτηνή, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,

Ο  πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε τον αρχηγό της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».

«Θέλει να συγκυβερνήσουμε το κόμμα εκείνο που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια σε εναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ -και τα τελευταία χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ- δημιουργώντας το πλέγμα των σχέσεων διαπλοκής με τα ΜΜΕ, την οικονομική ολιγαρχία, χωρίς να απαντά στο κρίσιμο ερώτημα με ποιο πρόγραμμα θα καταστεί εφικτή αυτή η συγκυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόθεσε: «Με ένα πρόγραμμα που θα ακυρώνει ότι κατακτήσαμε αυτούς τους έξι μήνες παρά το γεγονός ότι είχαμε την θηλιά στο λαιμό μας; Τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, θα το καταργήσουμε ή θα τον ενισχύσουμε; Το νόμο για τις 100 δόσεις που έδωσε ανάσα σε πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, θα τον καταργήσουμε; Το “πεντάευρο” που καταργήσαμε στα νοσοκομεία θα το διατηρήσουμε ή θα το ξαναφέρουμε; Την ΕΡΤ, που την έκλεισαν σε μια νύχτα, θα την διατηρήσουμε ή θα την ξανακλείσουμε; Θα διασφαλίσουμε την πρώτη κατοικία των πολιτών από τους πλειστηριασμούς ή όχι; Θα επαναφέρουμε στην χώρα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα σταματήσουμε τις ομαδικές απολύσεις, θα δώσουμε την μάχη των μαχών για την απομείωση του χρέους με σχέδιο και προοπτική ή θα ξαναφέρουμε τα κοράκια των αγορών και θα ξαναπούμε, όπως έλεγε ο κ,. Σαμαράς ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ουδείς αναμάρτητος;».

«Αυτοί λένε ό,τι θέλουν να ακούν οι δανειστές, εμείς λέμε και διεκδικούμε ό,τι έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός», υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Ν.Δ.

«Ζητάμε την ενίσχυση του ελληνικού λαού, γιατί εμείς δεν έχουμε την στήριξη των μεγάλων συμφερόντων, εμείς μόνο σε σάς λογοδοτούμε και μαζί σας θα προχωρήσουμε μπροστά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος στο εκλογικό στέκι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη μαζί με το εγχώριο κατεστημένο που κυβέρνησε την χώρα είχαν σχέδιο να είμαστε σύντομη παρένθεση στο φαύλο καθεστώς των τελευταίων 40 χρόνων επιχειρώντας να το υλοποιήσουν με την πιστωτική ασφυξία αρχικά, αργότερα με το κλείσιμο των τραπεζών και, τέλος, φτιάχνοντας σενάρια του Grexit, όπου και μας περίμεναν να πέσουμε μέσα στις 12 του Ιούλη».

Αποφύγαμε και τις τρεις παγίδες», τόνισε, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι «το σενάριο της παρένθεσης που δεν υλοποιήθηκε, τώρα κάποιοι πιστεύουν ότι θα το υλοποιήσουν στηριζόμενοι και στις δικές μας αδυναμίες, στο γεγονός ότι δικοί μας βουλευτές έριξαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Όμως θα μείνουν με την ελπίδα διότι ο λαός μας θα δώσει την πρώτη ευκαιρία-όχι την δεύτερη, γιατί τώρα πρέπει να υπηρετήσουμε την σταθερότητα με μια δύσκολη συμφωνία που δίνει όμως διέξοδο και προοπτική». Τώρα θα έχουμε την δυνατότητα να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το πώς θα θεμελιώσουμε σε θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης σταθερότητας και προκοπής την πατρίδα μας που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στην μέγγενη ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής που έτρωγε τα σωθικά μας.

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε και τις μάχες μέσα για να γκρεμίσουμε αυτό το σύστημα», κατέληξε.

Απαντώντας στις προτροπές για δημιουργία κλίματος εθνικής συναίνεσης ο κ. πρώην πρωθυπουργός απάντησε ότι «η πραγματική εθνική συναίνεση είναι με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και όχι με αυτές που κατέστρεψαν τον τόπο. Εμείς θέλουμε την εθνική ενότητα αλλά με τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου, τους νέους, τους επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό, όλους αυτούς που μπορούν να δώσουν μια πνοή δημιουργικότητας σε αυτόν τον τόπο και όχι με αυτούς που κατέστρεψαν τον τόπο» ανέφερε.

«Απαντώ από την Κομοτηνή στον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος τη μια λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό ακόμα και τον Τσίπρα και την άλλη λέει ότι δεν θέλει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό, ότι μας έχει ζαλίσει με τις παλινωδίες του, ότι θα κερδίσουμε με τέτοιο σκορ έτσι ώστε στην επόμενη Βουλή να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για να μην είμαστε όμηροι των δυνάμεων που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα