Ευρωεκλογές 2019: Σε ενίσχυση των αντιμεταναστευτικών δυνάμεων ελπίζει ο Ορμπάν

Βίκτορ Ορμπάν
Βίκτορ Ορμπάν AP

Αφού ψήφισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ελπίζει στις ευρωεκλογές να ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις.

Την ελπίδα ότι στις ευρωεκλογές θα ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη εξέφρασε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε δημοσιογράφους, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στην ευρωπαϊκή δημόσια αρένα υπέρ αυτών των πολιτικών κομμάτων που θα ήθελαν να σταματήσουν τη μετανάστευση», δήλωσε ο Ορμπάν, φορώντας ένα σκούρο κοστούμι και μια πορτοκαλί γραβάτα, το χρώμα του κόμματός του, του Fidesz.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ορμπάν αρνήθηκε να δηλώσει εάν μετά τις εκλογές θα συνταχθεί με τη νέα συμμαχία κομμάτων του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Δήλωσε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα, και το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτό, θα μετασχηματίσει το πολιτικό φάσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία και οι παραδοσιακοί σχηματισμοί κομμάτων δεν θα διαδραματίσουν τον ίδιο ρόλο στο μέλλον. 

Μιλώντας στα αγγλικά, δήλωσε ότι το ποιος θα διαδεχθεί ποιον είναι «το μεγάλο ερώτημα του μέλλοντος». 

Στις σημερινές ευρωεκλογές της Κυριακής αναμένεται να υποστούν περαιτέρω πλήγμα τα παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκά κόμματα και να ενισχυθούν οι εθνικιστές παρατάξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που ίσως φρενάρει μια συλλογική δράση σε επίπεδο οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής. 

Ο Ορμπάν δήλωσε ότι το Fidesz ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ/EPP) αλλά η ομάδα αυτή διαφωνεί για τη μελλοντική της κατεύθυνση και το Fidesz θέλει να επηρεάσει αυτή τη συζήτηση. 

«Δεν θα θέλαμε να ανήκουμε κάπου όπου δεν έχουμε επιρροή σε βασικά θέματα στρατηγικής», δήλωσε ο Ορμπάν. 

Οι κάλπες στην Ουγγαρία κλείνουν στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωεκλογές 2019, Ευρωεκλογές, Εκλογές 2019, Μεταναστευτικό, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βέλγιο: Οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν νέο κοινοβούλιο και ευρωβουλευτές

Ευρωεκλογές 2019: Οι Λιθουανοί προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο και ευρωβουλευτές

SHARE: