Φλαμπουράρης για ΔΙΑΤΜΗΣΗ: Ο διαγωνισμός έγινε το 2014. Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία από τις 25 Γενάρη και μετά

Φλαμπουράρης για ΔΙΑΤΜΗΣΗ: Ο διαγωνισμός έγινε το 2014. Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία από τις 25 Γενάρη και μετά

Τι δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος, να ευνοήθηκε σε διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Vid)

Καμία σχέση με την εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ δεν έχει μετά τις 25 Γενάρη ο Αλέκος Φλαμπουράρης, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε, απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να επικράτησε σε διαγωνισμό για την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου, έργο ύψους 3,9 δισ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

“Δεν έχω καμία μα καμία σχέση με τις μετοχές της εταιρείας. Είχα μέχρι τις 25 Γενάρη. Μετά μεταβιβάστηκαν όλα, ουσιαστικά εγώ αποχώρησα και από την εταιρεία και από την ενεργή επαγγελματική ζωή. Αυτό που συζητάμε, είναι αν εγώ έχω τις μετοχές της εταιρείας. Υπουργοί μπορεί να έχουν μετοχές και είναι υπουργοί που έχουν μετοχές, στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην ATTICA Bank… Όσον αφορά το δικό μου θέμα, το δημοσίευμα και η συνέχιση των δημοσιευμάτων είναι μία προσπάθεια σπίλωσης δικής μου και του ΣΥΡΙΖΑ κι αν δεν ανακαλέσουν μέχρι αύριο, θα αναγκαστώ να προβώ στα νόμιμα μέσα”, δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην ΕΡΤ.

“Δεν υπάρχει πίσω ή μπροστά στην εταιρεία. Όταν έγινε ο διαγωνισμός ήταν το 2014. Η εταιρεία να έκλεινε; Από τη στιγμή που αποχώρησα και δεν είχα σχέση με την εταιρεία, τι έπρεπε να γίνει; Να κλείσει; Να απολυθούν οι εργαζόμενοι; Το θέμα δεν είναι πότε υπογράφηκε η σύμβαση, αλλά πότε κατοχυρώθηκε η δουλειά. Δεν υπάρχει ηθικό θέμα, ειδάλλως θα έπρεπε κάθε υπουργός να κλείνει την εταιρεία που έχει και να απολύει τους εργαζόμενους”, πρόσθεσε.

“Τι σημαίνει δεν είχε φορολογική ενημερότητα η εταιρεία; Αν δεν είχε, δεν θα έπαιρνε τη δουλειά. Είναι σαφές, ότι είχε, αν δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα, δεν θα προχωρούσε. Έχω αποχωρήσει πλήρως από την εταιρεία είτε ως μεγαλομέτοχος είτε ως ΔΣ και είχα υποβάλει τα χαρτιά μου για σύνταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευαγγελίζεται, πως είναι κατά της διαπλοκής. Είναι χρόνια ταγμένος κατά της διαπλοκής”, κατέληξε.

Η εταιρία Διάτμηση ΑΤΕ στην οποία ήταν μέτοχος ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απάντησε επίσης στα δημοσιεύματα, που την ήθελαν να ωφελείται αναδοχής δημόσιου έργου προϋπολογισμού 3,9 δισ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χάρη στην παρέμβαση του κ. Φλαμπουράρη.

Όπως σημειώνει η εταιρία στην ανακοίνωσή τους, “η ανάδειξη αναδόχου για το έργο που αφορούσε στην κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι, διενεργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2014, πριν δηλαδή ο συνεργάτης του κ. Τσίπρα αναλάβει χαρτοφυλάκιο υπουργού. Αντίστοιχα, στην ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι της Διάτμησης ΑΤΕ συμπληρώνουν πως αντίστοιχα, δεν έχουν λάβει μέρος σε κανένα διαγωνισμό δημόσιου χαρακτήρα μέσα στο 2015”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας για την υπόθεση Φλαμπουράρη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα