Κ. Πιερρακάκης: “Στην Ελλάδα καθυστερήσαμε πολύ στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων”

Κ. Πιερρακάκης: “Στην Ελλάδα καθυστερήσαμε πολύ στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων”

Στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον Βόλο. Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την αναγκαιότητα να στηριχθεί το Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό κόμμα(ΕΣΚ) στις Ευρωεκλογές μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά», Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της «Ελιάς» στον Βόλο, αφού όπως ανέφερε «είναι πιο κοντά στο εθνικό συμφέρον σε σχέση με τους συντηρητικούς αλλά και τη ριζοσπαστική αριστερά».

«Προτάσσει περισσότερο την ανάπτυξη σε σχέση με τη λιτότητα και πιο πολύ την αλληλεγγύη σε σχέση με μια κλειστή αντίληψη περί εθνικού συμφέροντος», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι «το αδελφό κόμμα του κ. Τσίπρα στη Γερμανία, το Die Linke, μιλάει για τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων ως τεκμηρίωση ότι στην Ελλάδα δεν πρέπει να συμβεί κούρεμα του χρέους» και πρόσθεσε πως «αν το 2010 είχαμε συναντήσει μια λιγότερο συντηρητική Ευρώπη, η χώρα θα είχε αντιμετωπίσει και ένα “καλύτερο” μνημόνιο, λιγότερο υφεσιακό και πιο μεταρρυθμιστικό. Οι συντηρητικοί είναι υπεύθυνοί για την Ευρώπη που συναντήσαμε».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στον χώρο της κεντροαριστεράς, ο οποίος κατά τον ίδιο παραμένει κυρίαρχος μέσα στην κοινωνία.

«Το βλέπουμε στα σωματεία, στα επιμελητήρια, στους συλλόγους και θα το δούμε στους δήμους και στις περιφέρειες, όπου είναι  εξαιρετικά πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εκλέξει κανένα περιφερειάρχη και κανένα δήμαρχο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε εθνικό επίπεδο, ο κόσμος τηρεί μια στάση “αναμονής” απέναντι στην κεντροαριστερά», τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την  ανάγκη στήριξης του συγκεκριμένου χώρου για να προχωρήσει τις μεγάλες αλλαγές εθνικού χαρακτήρα που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα.

«Χρειαζόμαστε», πρόσθεσε «ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο κατά βάση θα είναι θεσμικό», αφού όπως ανέφερε «τα προβλήματα που υπήρξαν με το ξέσπασμα της κρίσης δεν ήταν τόσο οικονομικά όσο θεσμικά».

«Οι κακοί θεσμοί δημιούργησαν και τα οικονομικά προβλήματα, όπως προβληματική δικαιοσύνη, προβληματικό πολιτικό σύστημα και προβληματικό κράτος» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα τον Ρέντζι στην Ιταλία και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στη χώρα του, λέγοντας ότι «στην Ελλάδα καθυστερήσαμε πολύ στη προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου και τη μεταρρύθμιση του ίδιου του πολιτικού συστήματος».

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και σε ότι συνέβη στο ΠΑΣΟΚ το 2010, «το οποίο διαχειρίστηκε μόνο του την κρίση και το πλήρωσε εκλογικά».

«Στο Μεξικό, ένα αντίστοιχο με το ΠΑΣΟΚ κόμμα, το PRI, μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης, βρέθηκε στην Τρίτη θέση για  12 χρόνια. Σήμερα είναι εκ νέου κυβέρνηση, αξιοποιώντας τα εθνικά δίκτυα του κόμματος, στους δήμους, στις περιφέρειες, στις πολιτείες. Στις χρεοκοπίες της χώρας μας, χαρακτηριστικά, στο 1893 και στο 1932, ο χώρος της Δημοκρατικής παράταξης μπήκε  σε υπαρξιακή κρίση για πάνω από 10 χρόνια. Από το 1893 μέχρι την έλευση του Βενιζέλου το 1910 και από το 1932 μέχρι το μεγάλο κέντρο του ’60 και το Γεώργιο Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δεν θα χρειαστούμε τόσο χρόνο. Η δημοκρατική παράταξη είναι ο κόσμος της και η ανασυγκρότηση θα προέλθει μόνο μέσα από  αυτόν. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον χρόνο, να υπερβούμε τους εγωισμούς και να ενώσουμε τον χώρο. Και αφού ενώσουμε τον χώρο να ενώσουμε την χώρα, να φέρουμε ένα σχέδιο μπροστά και να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα, γιατί έχουμε αργήσει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα