Κουμουτσάκος: “Η ένταση θα παραμείνει, η Τουρκία έχει αυτο-εγκλωβιστεί σε αυτή την πολιτική”

Κουμουτσάκος: “Η ένταση θα παραμείνει, η Τουρκία έχει αυτο-εγκλωβιστεί σε αυτή την πολιτική”
Ο Γ. Κουμουτσάκος Eurokinissi

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 καταλογίζοντας διπλωματικό bullying στην Τουρκία.

“Η ένταση θα παραμείνει γιατί η Τουρκία έχει αυτο-εγκλωβιστεί σε αυτή την πολιτική” δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε, ότι η Άγκυρα έχει αυτο-απομονωθεί στα ενεργειακά καθώς δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα της Κύπρου αλλά και τους “κανόνες του παιχνιδιού”.

Καταλόγισε επίσης διπλωματικό bullying στη γειτονική χώρα και μίλησε για δεινή πολιτική ήττα του Ερντογάν που έχασε το Δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα της Ε.Ε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά μένει να φανεί αν την κατάλληλη στιγμή θα μετατραπούν σε αποφάσεις αντιμέτρων και κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είπε επίσης ότι είναι κρίσιμο να φανεί εάν ο Ερντογάν περάσει το “κατώφλι της λογικής” και μεταφέρει την ένταση στο Καστελόριζο.

Ο γαλάζιος υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθήνας αναφέρθηκε και στις εκλογές, προέβλεψε ότι δεν είναι αναστρέψιμη η νίκη της ΝΔ αλλά όπως είπε η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Τόνισε ότι χωρίς αυτοδυναμία η Ελλάδα θα μπει σε πολιτική αβεβαιότητα, ενδεχομένως και με πολιτικούς εκβιασμούς από τα μικρότερα κόμματα. Σε σχέση με την επικείμενη αποψινή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, εκτίμησε ότι θα γίνει, με τον πρώην Πρωθυπουργό να τονίζει την ανάγκη εθνικής αυτοδυναμίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα